Administrația Robu refuză să pună în aplicare măsurile dispuse, încă de acum...

Administrația Robu refuză să pună în aplicare măsurile dispuse, încă de acum zece ani, de către Curtea de Conturi. Ce au descoperit auditorii în cazul piețelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Administrația condusă de Nicolae Robu sfidează deciziile Curții de Conturi și refuză să pună în aplicare măsuri dispuse încă din 2010 în cazul terenurilor și clădirilor care au fost concesionate Piețe SA.

”Cu privire la Piața Doina, Piața Badea Cârțan, Piața Dacia, Piața Soarelui și Piața Lipovei nu s-au efectuat demersurile legale cu privire la intabularea construcțiilor aferente, ceea ce afectează veniturile din concesiune întrucât contractul de concesiune încheiat cu SC Piețe SA nu cuprinde aceste imobile de natura construcțiilor, potrivit extraselor CF existente la dosarul inventarierii.


Acest aspect a fost constatat urmare auditului efectuat de Camera de Conturi Timiș în anul 2010, în vederea înlăturării abaterii fiind dispusă măsura I.6 din Decizia 69/2010, astfel că aceasta nu a fost dusă la îndeplinire integral nici la data prezentului audit”, au constatat auditorii Curții de Conturi în timpul controlului de anul acesta.

Și problemele descoperite nu se opresc aici – ” nu s-a procedat la revizuirea obiectului contractului de concesiune nr.7/03.05.1999, în sensul diminuării acestuia cu valoarea bunurilor situate în Piața Mehala urmare acțiunilor pe rolul instanțelor  de judecată privind operațiunea de retrocedare. De asemenea nu s-a procedat la diminuarea obiectului contractului de concesiune sus menționat cu imobilul aferente obiectivului „Piața Iosefin” care a fost preluat în contractul de concesiune nr.3 /17.12.2012, aspecte constatate de auditorii publici externi cu ocazia controlului efectuat la PIEȚE SA urmare căruia a fost întocmită Nota de constatare înregistrată la entitate sub nr. 2497/14.12.2018 pentru continuarea controlului la UATM Timișoara”.

Răspunzător de proasta gestionare a domeniului public și privat al municipiului Timișoara a fost găsit ordonatorul principal de credite, adică primarul Nicolae Robu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.