Defuncta echipă de volei Agroland Timișoara a obținut un succes în instanță...

Defuncta echipă de volei Agroland Timișoara a obținut un succes în instanță în fața FR Volei. Horia Cardoș: „Nu a respectat propriile regulamente”

0
DISTRIBUIȚI

ACS Agroland Timişoara, formaţia de volei feminin care s-a retras din toate competiţiile în urmă cu un an şi jumătate, nu şi-a încheiat conflictul deschis cu conducerea Federaţiei Române de Volei. Echipa lui Horia Cardoş a obținut în instanță anularea hotărârii din cadrul Adunării Generale a FRV din 28.03.2019. Printre altele, atunci s-a decis ca cei care candidează „pentru funcția de președinte trebuie să aibă o activitate de minimum 10 ani în structurile F.R.V.”.

ACS Agroland Timișoara, club care a reprezentat Divizia A1 în Challenge Cup şi care a avut de asemenea un parteneriat cu Univ. de Vest, a atacat, la Tribunalul București, faptul că Adunarea Generală menționată mai sus nu a fost statutară, iar în 05.08.2020, a avut câștig de cauză. FRV poate face apel în termen de 30 zile, dar sentința arată că forul condus de Gheorghe Vișan nu aplică propriul regulament, se arată în comunicatul emis astăzi de club. „Agro” a acuzat mai ales în ultima parte a activităţii „tratamentul” FRV, în special relaţia cu preşedintele Gheorghe Vişan, motiv pentru care clubul care nu avea probleme de natură financiară, fiind şi un proiect susţinut din surse private, a decis retragerea tururor echipelor din competiţiile oficiale.

„Practic este hotărârea unei instanțe care spune că FRV nu a respectat propriile regulamente în ceea ce privește convocarea Adunării Generale.


Membrii nu pot fi convocați prin email, conform regulamentelor în vigoare. În consecință hotărârile Adunării Generale din 2019 sunt declarate nule. Federația are căi de atac, dar o instanță din România a spus că FRV nu a procedat legal. Din punctul meu de vedere, este simptomatic felul în care se iau deciziile la nivelul conducerii FRV. Din păcate, spun asta din postura de fost membru în Consiliul Director, lucrurile nu sunt în regulă, iar această primă sentință dovedește spusele mele și nu doar ale mele”, a declarat Horia Cardoş, patronul Agroland.

La Adunarea Generală Ordinară din 2019 au mai fost aprobate activitățile desfășurate de comisiile FR Volei în 2018, calendarul competițional și modificarea Statutului F.R. Volei! Articolul 81 a fost completat cu o prevedere controversată în privinţa experienţei candidaţilor la funcţia de preşedinte FRV. „Este încă o hotărâre aberantă, luată de această Adunare Generală. Nu pot să cred că în ziua de azi, într-o lume în care poți să găsești oameni tineri capabili, aceștia trebuie să demonstreze că au făcut parte din structurile FRV în ultimii 10 ani. Cum explici acest lucru unui tânăr sportiv? Poate că am făcut parte doar doi sau trei ani, și nu vorbesc aici de Horia Cardoș. Un manager bun nu trebuie să fie îmbătrânit într-un domeniu ca să producă rezultate bune. Îngrădirile de acest fel fac parte dintr-o lume apusă. Așa cum am zis, este simptomatic pentru modul de gândire al unui președinte învechit, atât în metodă, cât și în comportament.  Urmează vacanța judecătorească și cred că avocații Federației vor profita de termenul de 30 zile, tocmai ca să întârzie o decizie care, din punctul meu de vedere, va fi tot împotriva FRV. Dacă un dosar va fi respins fiindcă nu îndeplinește această condiție de vechime de 10 ani, cred că vor apărea niște complicații juridice extrem de importante. Moral, Federația nu ar trebui să țină cont de această prevedere, care în primă instanță a fost declarată nulă”, a concluzionat Horia Cardoş.

Următoarea Adunare Generală de Alegeri la FRV este programată la 30 septembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.