Mișcarea MCs United a lansat un nou material video filmat și înregistrat...

Mișcarea MCs United a lansat un nou material video filmat și înregistrat în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Mișcarea MCs United a lansat recent cel de-al treilea material de tip cypher, filmat și înregistrat în Timișoara.

„Odată cu lansarea canalului de YouTube, proiectul aduce invitați noi, iar aceștia se alătură grupului care s-a format în urma materialelor anterioare. Pe lângă română, cypher-ul conține o strofă în spaniolă și una în engleză. Din inima codrului, scenariul se mută în oraș, iar premisa este că protagoniștii „aterizează” la petrecerea greșită, dar pe parcurs totul se transformă într-o sesiune de hip-hop. Seria va continua spre sfârșitul toamnei, dar proiectul va include și alte tipuri de materiale“, au transmis inițiatorii acestei mișcări muzicale. Textulnoului cypher este realizat de MCx Woodie, Alpha Sek, Jurca, Daniel Tudor, Doxa, Mithrill, Kaos INK, intsrumentalul de PRAT iar mixajul și video-ul a fost realizat de LionRiddims.

Primul episod din seria cypher-urilor puse la cale de MCs United a fost filmat anul trecut în cadrul festivalului Codru, iar continuarea a avut loc tot în 2019.

„Această mișcare a luat naștere la Codru Fest, la inițiativa organizatorilor Kaos INK, MCx Woodie si Mithrill, care au avut ideea de a lansa un cypher cu mai mulți MC-ii activi în cadrul scenei de muzică underground din Timișoara pe un instrumental realizat de DJ Flamă.


Deși în videoclipuri nu este o succesiune ciclică de MC-ii care fac «freestyle», denumirea de «cypher» a plecat din modul în care au fost create cele două piese: fiecare MC și-a prezentat strofa în cercul format de ceilalți colegi, iar apoi se relua ordinea de la început. Tematica celor două materiale lansate până acum au fost: «De ce vrei sa fii MC» la primul și «Război interior», la cel de-al doilea. În fiecare oraș din România în care s-a dezvoltat fenomenul de «rap», pe stiluri de hip-hop, trap, grime sau drum & bass, artiștii locali au adus câte o viziune unica, reprezentativă zonei din care fac parte. Unul din scopurile MCs United este promovarea originalității fiecărei zone, începând cu punctul de plecare din Timișoara. Inclusiv artiștii pe care îi puteți vedea și asculta pe cele două piese, nu sunt toți originari din Timișoara, însă își desfășoară activitatea aici“, au spus inițiatorii acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.