„Sunlight Theatre”, o serie de evenimente de neratat pentru iubitorii de teatru...

„Sunlight Theatre”, o serie de evenimente de neratat pentru iubitorii de teatru din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul săptămânii „Flight Festival”, a cărui primă ediție a avut loc anul trecut sub forma unui festival de muzică, artă și tehnologie, Fundația Artmedia propune publicului o nouă destinație culturală, un regal actoricesc sub genericul „Sunlight Theatre”, cu o selecție de spectacole de teatru, întâlniri-dialoguri cu actori și regizori îndrăgiți și posibilitatea descoperirii unor tinere talente în cele câteva spectacole în care protagoniști sunt studenți ai facultăților de teatru din țară.

Între 2 și 5 septembrie, „Sunlight Theatre” va prezenta în fiecare seară trei evenimente diferite, începând cu câte un spectacol al unei facultăți de teatru care va avea loc în Piața Sf. Gheorghe de la ora 18.00, urmat, de la ora 19.30, de o întâlnire a publicului cu actorii invitați la festival în grădina de vară a filarmonicii care va fi moderată de cunoscuta actriță a teatrului timișorean, Claudia Ieremia, iar în final, în același spațiu, un spectacol al unui teatru consacrat, care va începe la ora 21.00.

La această primă ediție vor participa cu spectacole în festival teatrele bucureștene Odeon și Metropolis, teatrul din Timișoara și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Târgu Mureș.

Deschiderea „Sunlight Theatre” va avea loc în data de 2 septembrie, cu spectacole susținute de studenții facultăților din Târgu Mureș și Craiova, iar în următoarele trei zile, publicul se va putea întâlni cu Ada Hausvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Călin Stanciu jr.


și Victor Manovici – actori și regizori ai naționalului timișorean – precum și cu Maia Morgenstern, Marian Râlea, Marius Manole, Vlad Logigan, Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Gelu Nițu și Elvira Deatcu – invitații teatrelor bucureștene. La spectacolele studențești intrarea este liberă iar înscrierea se face completând formulare pe următoarele link-uri:

”FIERE” de Laila Ripoll, Facultatea de Teatru din Tg. Mureș

”BULLIED” de Yann Verburgh, Facultatea de Teatru din Craiova

“TANGO” de Slawomir Mrozek, Universitatea de Arte George Enescu din Iași

”MEDEEA” după Euripide; Universitatea de Arte din Tg. Mureș

”LIVADA DE VIȘINI” de A.P. Cehov, Facultatea de Teatru din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.