Dominic Fritz, despre problemele din cartiere: „O să restructurăm Primăria Timișoara”. Viziunea...

Dominic Fritz, despre problemele din cartiere: „O să restructurăm Primăria Timișoara”. Viziunea candidatului USR-PLUS în privinţa locuinţelor sociale

2
DISTRIBUIȚI

Dominic Samuel Fritz a revenit la PRESSALERT LIVE şi mai încrezător în şansele sale la câştigarea Primăriei Timişoara. Candidatul USR-PLUS a fost foarte preocupat de întâlnirile cu cetăţenii din cartierele neglijate ale metropolei vestice şi promite schimbări radicale în modul în care administraţia locală va interacţiona cu cetăţenii după alegerile din 28 septembrie.

Dominic Fritz şi-a făcut o obişnuinţă să discute chiar şi mai multe ore cu cetăţenii din cartiere. Astăzi, useristul a discutat cu mai mulţi oameni din Calea Şagului, de unde a ajuns în studioul on.set. „E o energie din ce în ce mai mare. Mulţi oameni au o aşteptare ca lucrurile să se schimbe. Şi mulţi prind încredere că eu şi USR-PLUS putem să aducem această schimbare la care mulţi visează. Dar simt şi un semn de întrebare: Dacă pot să îndrăznească să spere că încă există politicieni în care să aibă încredere, oameni de integritate în politică şi asta de fapt e scopUL acestei campanii, să trezim o ambiţie în rândul timişorenilor, că se pot face lucrurile altfel (…) O să restructurăm cât de repede Primăria, astfel să avem un departament pentru cartiere, în care să existe funcţionari, care să fie manageri de cartier, care se vor ocupa fiecare de câte un cartier. Acest departament o să structureze într-un fel muncat Primăriei pentru caritere şi o să canalizeze energiile şi resursele Primăriei către cartiere… Venim cu o voinţă foarte clară de a depolitiza administraţia. Cei care sunt acum vor fi supuşi unui sistem de criterii de performanţă şi trebuie să arate că performează pe locul lor de muncă…”, a spus Dominic Fritz la PRESSALERT LIVE.

Candidatul USR-PLUS şi-a expus gândurile şi pe seama unor teme concrete, având o viziune opusă de cea a administraţiei locale inclusiv pe tema „garajiadei”. „Spaţiul public ocupat de aceste garaje e foarte valoros. Şi trebuie să vedem ce vom face cu aceste spaţii. Să identificăm spaţiile care aparţin de Primărie şi apoi, împreună cu locuitorii acestor cartiere, vom decide ce facem cu aceste spaţii. Pot fi terenuri virane, care acum stau în paragină, pot fi şi spaţii unde sunt acum garaje care trebuie demolate.


Apoi vedem ce nevoi sunt într-un cartier. Poate e nevoie de o parcare supraetajată, undeva unde este un teren care este oportun asta, spaţii verzi, poate e nevoie de un teren de baschet, spaţii de joacă. Ce nu vom face, e pur şi simplu fără proiect, fără plan pentru acest cartier, să venim să dărâmăm garaje, şi să turnăm puţin beton şi să spunem că am făcut locuri de parcare”, a subliniat Dominic Fritz.

Spre deosebire de actualul edil-şef al oraşului, candidatul USR-PLUS doreşte să aibă audienţe cu cetăţenii: „Nu doar că voi relua audienţele, voi fi şi prezent în cartiere, mă voi întâlni cu cetăţenii în continuare în cartiere. E promisiunea pe care o fac. Cristi Moş (n.r. candidatul USR-PLUS la şefia CJT) şi eu, ne-am angajat să ne întâlnim o dată pe lună în centrul Timişoarei, sau cu un reprezentant al administraţiei judeţene, şi să stăm înrt-un mod deschis de vorbă cu cetăţenii (…) E foarte important să transmitem un mesaj că în momentul în care un cetăţean ajunge în audienţă e deja un pic prea târziu, eu sunt responsabil de un aparat care să rezolve problemele cetăţenilor, nu să aştept ca cineva să ajungă la mine în audienţă că eu sunt ultima speranţă. Instituţia trebuie să funcţioneze şi când primarul nu e acolo aproape. Asta-mi doresc eu de la instituţia Primăriei, nu să creadă oamenii că doar dacă ajung personal la primar se rezolvă problema”.

Dominic Fritz a negat că şi-a dori eliminarea burselor de merit, aşa cum a circulat o informaţie în spaţiul public. „Asta e un fake news şi nu am spus aşa ceva. Nu ştiu cifra exactă, cam 80-90% din banii burselor sunt cheltuiţi pentru bursele de merit şi de performanţă şi doar o mică mică parte sunt cheltuiţi pentru bursele sociale. Tot ce am spus e că în situaţia în care creşte acest buget, eu aş vrea să creştem cota burselor sociale, tocmai pentru că există copii foarte dotaţi, care trăiesc în familii defavorizate, în care noi ca societate avem interesul să meargă la şcoală şi să înveţe în condiţii bune”, a specificat candidatul USR-PLUS la Primăria Timişoara. De altfel, Fritz a subliniat o altă preocupare de ordin social pe care oraşul a neglijat-o în ultimii ani: locuinţele sociale. „Avem mai multe soluţii, există fonduri pentru locuinţe sociale, fonduri europene, dar cred că e şi un program naţional… Aceste fonduri nu au fost accesate. Echipa noastră propune şi un parteneriat pentru locuinţe, în care vrem să lucrăm cu dezvoltatori imobiliari şi să le dăm anumite facilităţi, dacă o anumită parte din locuinţele din blocuri noi sunt locuinţe sociale”, a concluzionat Dominic Fritz.

2 COMENTARII

  1. candidatii la primaria TM nu imi inspira incredere…parerea mea ca oricine castiga dezastrul administratie Robu va continua…coruptie, prostie, nesimtire, arogante, etc Sper sa ma insel.

    • Posibil, pentru că niciun candidat nu atacă serios administrația Robu pentru atributele pe care le – ai enumerat, în special primele 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.