Două zile de concerte cu Robin and the Backstabbers, Rockabella, E.M.I.L. și...

Două zile de concerte cu Robin and the Backstabbers, Rockabella, E.M.I.L. și Melting Dice, în cadrul evenimentului Overground Days

0
DISTRIBUIȚI
Robin and the Backstabbers vor concerta în cadrul acestui eveniment

Amatorii de rock din Timișoara vor avea parte la sfârșitul acestei săptămâni de două zile pline de concerte în cadrul evenimentului Overground Days, care include concerte cu Robin and the Backstabbers, Rockabella, E.M.I.L. și Melting Dice.

Seria de concerte organizată de Overground Music și FABER Community se va desfășura în perioada 18-19 septembrie în curtea Faber, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns și respectând toate normele de distanțare în vigoare.

Vineri 18 septembrie în fața timișorenilor vor evolua cei de la Robin and the Backstabbers. De la capătul orașului, de la capătul oceanului, de la marginea pământului vine Vladivostok – cel mai recent album Robin and the Backstabbers, care incheie trilogia Bacovia Overdrive. Albumul este sunetul vântului care bate prin podul casei, răsfoind caiete vechi, albume de familie și cărți de telefon, cândva în viitorul îndepărtat într-un oraș construit pe spatele unei balene. Curajoasă și extrovertită, dar în același timp fragilă și sensibilă, muzica celor de la Rockabella explorează natura umană prin contrastele mereu-schimbătoare dintre lumină și întuneric, conexiune și distanță, sunet și liniște.


Concertele lor sunt experiențe intense de sunet, lumină și culoare, solista și compozitoarea Teodora Moroșanu dezvăluind publicului poveștile intime și complexe ale cântecelor ei. Recitalul celor de la Rockabella va avea loc tot vineri.

Sâmbătă 19 septembrie trupa  E.M.I.L. aniversează 20 de ani de activitate la Timișoara. „Au trecut 20 de ani de când s-a auzit prima oară în sala de repetiții «Copacii Înfloriți», de când pe o canapea, într-o sufragerie, pe o chitară spartă și cu corzi ruginite, se făceau primele acorduri de la «Pisica» sau de când ne gândeam că vine vara și trebuie o melodie despre bere rece la terasă și a ieșit «Vara-Vara»”, au transmis membrii formației.

Muzica timișorenilor de la Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice. În 2017 trupa a lansat albumul de debut „Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare.

Trupele vor concerta pe terasă, în aer liber. Concertele vor fi electrice. Biletele se vor putea achiziționa pe pachete cu locuri la masă pentru două sau trei persoane, separat pentru fiecare zi sau ca abonament pentru ambele zile de Overground Days. „Vom respecta cu strictețe orele de open doors și orele de începere și încheiere a concertelor, așa că te rugăm mult să ajungi la timp pentru a ne ajuta să gestionăm în siguranță fluxul de acces, procedurile de dezinfectare și igienizare ale spațiului și programul de eveniment. Te rugăm să respecți la rândul tău toate normele în vigoare, să porți mască, să respecți distanța de minim 1,5 metri pe parcursul evenimentului și să ai grijă de tine și de cei din jur“, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.