Se conturează alianța PNL – USR PLUS și în Timiș. Alin Nica:...

Se conturează alianța PNL – USR PLUS și în Timiș. Alin Nica: „Nu pornim din start cu ținte de neatins, suntem flexibili”

1
DISTRIBUIȚI

Alin Nica a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, unde PNL va avea și cei mai mulți consilieri, iar pentru formarea unei majorități confortabile va fi nevoie de o înțelegere cu USR PLUS. Același lucru este valabil și în sens invers pentru Primăria Timișoara.

„Trebuie să recunoaștem că a fost și un val de vot masiv pro Dominic Fritz la primărie și pro Alin Nica la CJT, un fel de tandem, pe care noi nu l-am sprijinit, dar fără voia noastră s-a făcut simțit în ultimele două săptămâni de campanie. Dar până la urmă, întotdeauna alegătorii au dreptate, și dacă au simțit că acest val îi reprezintă cel mai bine, nu putem decât să ne dăm mâna și să transformăm în efecte administrative pozitive această colaborare între PNL și USR PLUS. L-am sunat pe Dominic Fritz chiar luni dimineața, să-l felicit pentru victorie, și urmează să ne întâlnim în zilele următoare pentru a stabili pașii următori ai colaborării noastre administrative”, a spus Alin Nica în emisiunea PRESSALERT LIVE, realizată în studiourile on.set.

Înfrângerea categorie în cursa pentru Primăria Timișoara nu va atârna prea greu pentru filiala Timiș a PNL, Nica privind deja spre viitor și spre negocierile cu USR PLUS. „Sunt sigur că PNL va putea să treacă ușor peste acest episod, în 145 de ani de istorie partidul s-a reinventat, de aceea suntem acum pe locul întâi în județul Timiș. Sigur, în scenariul ideal puteam să fim și cu Primăria Timișoara și cu CJT. Dar asta nu ne știrbește sub nicio formă meritul de a fi câștigat alegerile locale în Timiș și de a fi principalul partid care va guverna județul pentru următorii patru ani. Evident că partidul către care ne îndreptăm să formăm o alianță și care vor fi partenerii noștri sunt cei de la USR PLUS, cu care vom colabora atât la CJT, cât și la Primăria Timișoara.


Cred că chiar de săptămâna asta, cel târziu săptămâna viitoare vom avea primele contacte. Sunt de acord cu abordarea de a negocia la pachet CLT, CJT și alte consilii locale. Sigur, înainte de orice negociere îți faci un plan, îți faci o echipă de negociere, și apoi vezi ce dorește și partenerul. Desigur, dorința amândurora este să ajungem la un punct comun. Nu pornim din start cu ținte de neatins, suntem flexibili, și dorim să avem parte de aceeași flexibilitate și din partea partenerilor”, a mărturisit noul președinte al CJ Timiș.

După eșecul lamentabil al partidelor de stânga, mai ales al PSD, în alegerile pentru consiliul județean, fostul primar de la Dudeștii Noi speră că toate formațiunile și-au învățat lecția. „Stânga într-adevăr se află la un minim istoric în județul nostru, dar acesta este efectul gestionării deficitare, ca să nu spun dezasturoase, a puterii pe care au avut-o, și au avut putere maximă. Au avut CJT, au avut guvern, electoratul le-a dat această putere cu un scor nemaiîntâlnit după Revoluție. E o lecție inclusiv pentru noi, că beția puterii te poate duce în foarte scurt timp la eșec, poți pierde încrederea oamenilor foarte ușor. Asta dacă tu ai de fapt o agendă ascunsă, și ai luat votul oamenilor pe minciuni. Minciuna are picioare scurte, s-a dovedit în cazul PSD-ului când, la nici o lună după alegerile din 2016, și-au devoalat planul pe care-l aveau de la bunînceput, de a-și salva liderul de brațul drept al justiției. Tot avantajul acela major din Timiș, 46%, s-a irosit după o lună”, a spus Alin Nica.

Noul șef al CJT are și un mesaj pentru cei din forul județean. „Toți cei care sunt competenți și de bună credință nu au de ce să se teamă. Eu mă bazezi pe oamenii de bună credință și competenți din CJT, pentru că munca pe care o vom duce în următorii patru ani va fi foarte intensă, și doar cei mai rezistenți o vor duce până la final. Vom pune accent foarte mare pe atragerea cât mai multor fonduri europene, pentru că în următorul exercițiu financiar vom avea 11 miliarde de euro de absorbit doar la nivelul Regiunii Vest. E vorba de perioada 2021 – 2027, iar aici includem și fondurile din Programul de Reconstrucție și Reziliență, apărut în urma pandemiei. În perioada următoare se va stabili strategia de dezvoltare regională, unde dorim să ne impunem viziunea, să trasăm direcțiile de dezvoltare în conformitate cu planurie prezentate în programul de guvernare locală lansat la începutul campaniei”, a mai spus Nica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.