Titu Bojin: „Adversarul nostru este PNL” (P)

Titu Bojin: „Adversarul nostru este PNL” (P)

0
DISTRIBUIȚI
 
Interviu cu Titu Bojin, candidatul ALDE, pentru funcția de președinte al CJT
 
Domnule Bojin, au mai rămas câteva zile până la vot. Care e atmosfera pe frontul politic din Timiș?
Sincer, e una destul de statică, nu că mi-aș dori vreun conflict politic, pentru că știți că mereu am jucat rolul de mediator și pot dialoga cu oricine. Cu orice primar, consilier, parlamentar sau ministru. Dar sesizez că lipsește dezbaterea. În trecut, se organizau confruntări electorale între candidați, iar cetățenii aveau posibilitatea să facă diferența. Eu am propus de mai multe ori să avem dezbateri mediate de presă, dar atât candidatul PNL, cât și ceilalți fug de confruntarea cu competitorii politici.
 
Cine sunt finaliștii cursei, după dumneavoastră?
Adversarul nostru în zilele care au mai rămas de campanie este PNL, care are destule frământări la nivel local. Sunt două echipe, cea a lui Robu și cea a lui Nica. În cazul în care PNL ar câștiga ambele poziții, vă garantez că va urma un circ permanent. Deja Alin Nica revendică funcția de președinte al filialei, iar cei din jurul lui Nicolae Robu promit că nu își susțin candidatul pentru CJT. Cum vor putea colabora aceste două echipe aflate în război după 27 septembrie? Credeți că vor fi interesați de activitatea administrativă? Să fim serioși…
PSD a cam dispărut din scenariul politic și se află pe un loc patru, rușinos, spun eu. Așa indică azi toate sondajele de opinie oficiale. Noi nu ne luăm după unii care încalcă legea electorală și normele Autorității Electorale Permanente și riscă să publice în continuare sondaje false, mincinoase, care nu sunt asumate de vreun institut de cercetare sociologică sau de vreun ONG universitar, ci pur și simplu sunt fabricate. Probabil undeva pe o terasă de birt, așa cum au mai fost prezentate recent.


E trist că în Timișoara nivelul politic a scăzut atât de mult.
 
Cum stă ALDE?
Sunt convins că ALDE, cu mine în postura de candidat, va obține un scor foarte bun pentru Consiliul Județean Timiș. Eu cred în continuare că putem câștiga poziția de președinte al CJT și de a avea patru consilieri, adică un scor politic de 9-10%. Cred că dacă ne mobilizăm și reușim să ajungem cu mesajul la fiecare cetățean interesat de participarea la vot, pot să îl înfrâng pe actualul primar al comunei Dudeștii Noi. Cu tot respectul pentru ce a făcut Alin acolo, dar totuși pălăria de președinte de consiliu județean e destul de mare. Nu îl văd în stare să poată conduce o instituție atât de complexă. Ar fi un președinte de talia lui Călin Dobra, căruia i-a căzut din start pălăria pe ochi. Și așa a rămas…
Cum reacționează oamenii la programul prezentat de dumneavoastră și asupra căruia am văzut că ați insistat toată campania?
Am fost prezent în fiecare zi în județ. Am patru capitole mari în programul meu, pe care le-am prezentat cetățenilor: sănătatea, infrastructura, educația, descentralizarea, adică regionalizarea. Am adăugat și susținerea  IMM-urilor autohtone, pentru că oamenii ne cer să sprijinim mai puternic mediul antreprenorial românesc. Trebuie să găsim soluții pentru tinerii pregătiți și cu inițiativă, să îi motivăm pe cei care vor să dezvolte afaceri mici sau medii acasă. Nu să devină doar niște angajați ai multinaționalelor sau să plece din țară. Trebuie să îi susținem mai mult cu partea de consultanță, de proiectare, de gestionare a unei investiții. Am fost la o emisiune tv cu un băiat de la USR, care îmi explica mie că a avut o companie, dar care nu mai funcționează. Din păcate, sigur. Când l-am întrebat câți oameni a avut în subordine, mi-a spus că șapte. Și a încercat în discursul său să îmi spună că suntem depășiți, că ei vin cu soluții. L-am întrerupt și i-am explicat faptul că eu am condus mai tot timpul în jur de 700-800 de oameni. Experiența nu se câștigă doar dând din gură și lansând sloganuri, deși e la modă abordarea aceasta în ultimii ani. Eu îi rog pe cetățeni să se uite atent la propunerile care intră la votul uninominal, adică funcțiile de primar și președinte al Consiliului Județean Timiș. Acolo va conduce un om, nu partidul. Știu că există tendința să se voteze o siglă, dar am încredere că timișenii sunt atenți la acest aspect. Îi rog pe cetățeni să se prezinte la vot și să aleagă experiența și faptele, nu doar vorbele!
Comandat de Alianța Liberalilor și Democraților Europeni Filiala Județeană Timiș
Executat de Boța Dragoș Pressalert PFA
Cod mandatar financiar: 21200063