Când părăsește primăria, Robu se face voluntar. Vrea să afle unde se...

Când părăsește primăria, Robu se face voluntar. Vrea să afle unde se infectează timișorenii cu coronavirus

6
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a declarat, marți, că după ce nu va mai ocupa postul de primar și va avea mai mult timp liber se va implica într-un proiect de voluntariat care să vină în sprijinul celor care luptă cu pandemia. Primarul în exercițiu este de părere că deși au trecut mai multe luni de la primele cazuri de coronavirus, subiectul acesta nu a fost abordat.

„Pentru că lucrurile merg rău cu pandemie de covid, am de gând de îndată ce voi fi mai liber să fac voluntariat cu o echipă care este aproape constituită pentru a indentifica locurile unde s-au produs cele mai multe infectări. Desigur, identificarea acesta se va face cu o anumită probabilitate, nu putem avea concluzii cu o rigoare foarte mare. Dar în termeni estimativi, totuși putem să tragem niște concluzii. Eu am în minte o procedură de lucru, am în minte cum să fie colectate datele și cum să fie apoi instrumentate și mă voi ocupa de asta. După cum se cunoaște, sunt IT-ist și stăpânesc, lăsând modestia la o parte, aceste mijloace și teoretice și practice de a studia fenomene, de a studia procese, de a extrage esențialul dintr-o mulțime de date.


Vreau să mă ocup de asta și să pot ajuta la luarea celor mai bune măsuri pentru că altfel multe dintre măsuri sunt luate fie că știm că le-au luat și alții, fie că ne întrebăm ce-am mai putea face, dar nu avem un suport deosebit pentru toate măsurile pe care le luăm și nu aș vrea să fiu înțeles greșit. Toată lumea încearcă de bună-credință să facă ceva pentru a împiedica un fenomen care, iată, se arată din ce în ce mai agresiv la adresa noastră”, a declarat, marți, primarul în funcție Nicolae Robu.

Edilul îi îndeamnă pe cei care contestă și acum existența virusului să aibă în vedere faptul că s-a ajuns să se depășească rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori și asta să îi scoată din indiferența cu care tratează fenomenul.

„Trebuie să înțeleagă că aici nu e vorba numai despre viața lor, că aici fiecare este liber să facă ce dorește cu propria viață, inclusiv să și-o piardă dacă asta dorește, Doamne ferește, nu e bine să existe astfel de dorințe, dar nimeni nu are voie să pună în pericol sănătatea sau viața unui confrate. Cine nu respectă regulile nu se expune doar pe el, ci și pe semenii lui și asta deja nu mai este în regulă. Aș vrea să ajut prin munca pe care o voi depune în continuare la conturarea unor concluzii care să fie suport pentru unele decizii. Se constată în anumite situații când deciziile nu sunt suficient de bine argumentate, unii confrați duc în derizoriu deciziile. Fenomenul acesta este foarte periculos: decredibilizarea deciziilor. Dacă noi nu avem încredere în măsurile care se iau, atunci nu puteam avea încredere în el”, a mai precizat Nicolae Robu.

6 COMENTARII

  1. „Trebuie să înțeleagă că aici nu e vorba numai despre viața lor, că aici fiecare este liber să facă ce dorește cu propria viață” – da, unii sunt liberi sa umfle spaga pe porti de la intrare in oras, chiar daca le pica unora in cap acele porti, nu-i asa, robulake?? ba chiar fara sa faca nimeni puscarie. nu-i minunat?

  2. Poate ii zic eu un pont….., la Popa Sapcă domnule inculpat cred că veți avea toată ziua la dispoziție să analizați câte infracțiuni ați făcut ca și lider a lumi interlope…..
    Ce ziceți de acest pont??????
    Noi cetățeni vrem tragerea la răspundere a inculpatului Robu Nicolae pt faptele de hoție a pământului de la Horticola din patrimoniul statului……
    Alooooo DNA vrem să vedem legea că funcționează și pe Robu si Nasleu?????

  3. Parca meseria ta era de profesor, bulangiule. Asa preda asta scoala online? Pe asta ia el salariu? Proiecte de it-ist esuat? Ce scrie in fisa postului tau, inculpatule?

  4. bine, dar voluntar sa fii la ma-ta in gradina la breznita-ocol sau de unde vii tu, robulake, ai auzit? si banii pe acest „voluntariat” sa ti-i dea tot ea, nu statul roman (adica eu, din banii mei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.