28 de percheziții la membrii unui grup de contrabandă cu țigări. Șapte...

28 de percheziții la membrii unui grup de contrabandă cu țigări. Șapte polițiști de frontieră, implicați

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii și procurorii fac joi dimineața 28 de percheziții în Suceava la membrii unei grupări specializate în contrabandă cu țigări. Aceștia ar fi fost ajutați de 7 polițiști de frontieră, care le furnizau liderilor grupării date privind dispunerea patrulelor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, polițiștii și procurorii fac joi dimineața 28 de percheziții domiciliare pe raza județului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și complicitate la contrabandă.

Conform procurorilor, în Suceava s-a constituit și a acționat o grupare infracțională care în perioada 2019 – 2020 ar fi introdus ilegal în țară aproximativ 11.000.000 de țigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-au vândut.

Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste „frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări.

„Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă”, au transmis procurorii DIICOT.

Potrivit IGPR, în cauză sunt implicați șapte polițiști de frontieră.


Membrii grupării ar f provocat, prin activitățile infracționale, un prejudiciu de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele și TVA. La sediul DIICOT vor fi duse pentru audieri 18 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.