Alb-violeţii, în optimile Cupei: ASU Politehnica a învins-o pe FCU, la Craiova,...

Alb-violeţii, în optimile Cupei: ASU Politehnica a învins-o pe FCU, la Craiova, după un joc cu două penalty-uri şi două „roşii”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica Timişoara i-a provocat liderului Ligii 2 prima înfrângere în jocurile oficiale din acest sezon. Alb-violeţii pregătiţi de Dan Alexa s-au impus cu 3-1 pe noul „Ion Oblemenco” în manşa unică a duelului cu FCU Craiova 1948 din Cupa României şi au obţinut astfel biletele pentru optimi! Meciul a fost presărat cu multe cartonaşe şi penalty-uri. Gazdele au condus cu 1-0, dar au fost sancţionate cu două lovituri de pedeapsă şi două eliminări până la finalul întâlnirii.

Meciul a început prost pentru bănăţeni, care s-au văzut conduşi din minutul 8, când Compagno a reluat cu capul de la limita careului mic după o lovitură liberă executat de Dragoş Albu. Replica timişorenilor s-a lăsat aşteptată. De remarcat s-a remarcat „centralul” Andrei Lucian Ţiţii, care a acordat cu uşurinţă mai multe „galbene”. Tot el a văzut însă şi henţul lui Cl. Bălan din minutul 33, în propriul careu, prilej cu care Alex Munteanu le-a amintit comentatorilor de execuţia lui Lăcătuş din Cupa Campionilor. Mingea a muşcat transversala, a lovit pământul şi a intrat apoi în poartă. La doar un minut dinstanţă, la 1-1, obiectivul oaspeţilor a fost uşurat după ce Baeten a văzut al doilea cartonaş galben în urma unui duel cu Coadă, arbitrul considerând că mijlocaşul oltean a simulat că a fost faultat.

Nici cu om în plus ASU Poli nu a strălucit în următoarele minute, dar a fost eficientă, reunşind în minutul 57 să obţină un nou 11 metri. De această dată Albu l-a faultat din spate în propriul careu pe Ivanovici. Cel care a acuzat „infracţiunea” a executat şi penalty-ul iar Petre Ivanovici l-a învins şi el pe R.


Popa, cu un şut spre plasa din dreapta portarului craiovenilor. Finalul a aparţinut alb-violeţilor, care au închis meciul practic în minutul 85, la contraatacul declanşat de assist-ul lui Plazonja, Manea a pătruns, a trecut şi de Popa şi a marcat pentru 3-1 în poarta părăsită de goalkeeper. Minutul 88 a mai adus un „roşu”, văzut direct de Diakite pentru un cot care s-a vrut discret aplicat „deranjantului” Plazonja.

ASU Poli s-a calificat astfel mai departe şi aşteaptă probabil un duel mai tare în optimi, undeva la începutul primăverii lui 2021. În acest an, alb-violeţii lui Alexa mai au un meci de disputat, cel cu Rapid de pe teren propriu, duel programat duminică, 6 decembrie, de la ora 13.30.

U Craiova 1948: R. Popa – Paramatti (83, Ciolacu), Gugu (cpt.), Diakite, R. Negru – Cacheiro (62, Raicea), Baeten, Dr. Albu, R. Răducanu (73, V. Munteanu) – Cl. Bălan, Compagno (46, Anghelina). Pe bancă: Mogoşanu – Avram, Cristiu, Blidar, V. Pop. Antrenor: Valentin David

Politehnica Timişoara: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera, Pamfile – Munteanu (71, Manea), D. Codrea (46, Casado), Coadă (64, B. Vasile), S. Popovici – Plazonja, Ivanovici (87, Ignea). Pe bancă: Deronja – D. Andrei, R. Toader, Jurj, S. Iosif. Antrenor: Dan Alexa

„A fost un meci greu, am întâlnit echipa de pe primul loc, o echipă puternică, am simţit-o şi la nivelul solului, apoi a fost acea eliminare a lui Baeten, care ne-a facilitat foarte mult evoluţia ulterioară. Vreau să felicit Craiova, pentru că au o echipă bună, dar e o victorie importantă pentru noi. În primul rând sunt bucuros pentru jucătorii mei cu experienţă, sunt jucători care merită să reapară în prim-plan. Mă refer aici la Mera, Scutaru, Popovici, Ivanovici, Munteanu… îmi pare rău pentru Axente că nu a evoluat astăzi. Sunt jucători care au făcut ceva pentru Liga I, pentru Timişoara şi asta este victoria lor. Apoi, o victorie importantă pentru noi ca şi club. Ştiţi foarte bine, clubul trăieşte prin suporteri, ei îşi doresc foarte mult Cupa şi faptul că le-am adus o bucurie asta e cel mai important”, a declarat la final Dan Alexa.

„Nu am preferinţe, îmi doresc foarte mult să pregătim meciurile bine, să ne jucăm şansa şi să mergem cât mai departe. Deşi va fi foarte greu, când întâlnim o echipă de Liga I, totuşi, diferenţa dintre Liga I şi a II-a e mare, dar vom vedea, ne vom juca şansa şi vedem ce va fi”, a mai spus „Chirurgul” despre posibilul următor adversar din competiţia K.O.

Oltenii au fost conduşi azi de pe bancă de Valentin David, deoarece restul staff-ului, precum şi doi jucători, au fost afectaţi de noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.