Cerere surpriză a procurorului în procesul în care Lucian Boncu este judecat...

Cerere surpriză a procurorului în procesul în care Lucian Boncu este judecat pentru accidentul în care a ucis o bătrână

2
DISTRIBUIȚI

Doi martori au fost audiați, astăzi, la Judecătoria Timișoara în dosarul în care Lucian Boncu a fost trimis în judecată fiind acuzat că a ucis o bătrână după ce a dat cu mașina în spate și a lovit-o, acesta fiind sub influența cocainei. Aceștia au povestit traumele prin care a trecut fiul și nepoatele victimei după accident. Trei martori pe care avocatul Mihai Pașca, apărătorul lui Boncu i-a solicitat – cei care au întocmit rapoartele de expertiză care au stabilit că liderul interlop a consumat droguri- au refuzat să vină în fața instanței și au trimis niște declarații în care susțineau că au temeri de a se prezenta din cauza inculpatului.


În aceste condiții, avocatul i-a cerut judecătorului să considere acele declarații ca fiind cereri de acordare a statului de martor amenințat, dar instanța a respins solicitarea deoarece nu există nicio motivare concretă din partea acestora și a dispus citarea angajaților de la IML cu mandate de aducere.

De asemenea, instanța a respins solicitarea apărării de sesizare a Curții Constituționale în cazul articolului 336, aliniatul 2 din Codul Penal pe motiv că nu ar fi o formulare extrem de clară a infracțiunii de ucidere din culpă de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihotrope.

La finalul ședinței, procurorul a solicitat instanței să fie făcute adrese către structura centrală a DIICOT și către DIICOT Timișoara să comunice dacă în urma monitorizării lui Lucian Boncu în dosarele instrumentate de acestea au reieșit probe care au legătură cu infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată în acest caz. Avocatul lui Boncu a spus că în principiu nu se opune, dar că este o solicitare generală și se lasă la aprecierea celor de la DIICOT ce ar trebui să trimită, deși nu au avut acces la dosarul accidentului . Instanța a a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara și a trimis adrese către DIICOT. Următorul termen a fost stabilit pentru 16 decembrie.

2 COMENTARII

  1. domnilor am obosit de gretzosul asta dar vazand cum vor sa manipuleze faptele ma irita,acusi o sa fie vinovata persoana decedata ca a existat si nu ,,balonul,,asta umflat ca a condus cu COCAINA in creier..cunosc pe cineva care nelovind pe nimeni cu masina,doar a condus baut si este la inchisoare 3ani si 6 luni pedeapsa…la ce sa ne asteptam atunci in acest caz????2-3 ani cu suspendare?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.