Alin Nica: „Dacă domnul Robu se interesa și îl durea câtuși de...

Alin Nica: „Dacă domnul Robu se interesa și îl durea câtuși de puțin de ce se întâmplă în PNL, mergea la vot ieri”

1
DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a susținut în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE că filiala a obținut un rezultat bun la alegerile parlamentare, având cu un mandat mai mult decât USR PLUS, chiar dacă a strâns mai puține voturi, și că atacurile la adresa sa nu sunt justificate.

„Nu sunt supărat, de ce să fiu. Avem cele mai multe mandate din Timiș, patru de deputat și unul de senator, n-am de ce să fiu supărat. Concluzia acestor alegeri este una clară, este o confirmare a votului dat la locale, unde alianța USR PLUS a câștigat detașat Timișoara, ca și acum, pe când PNL a câștigat detașat județul, exceptând municipiul Timișoara, la fel ca și la parlamentare. Însă numărătoarea e pe mandate, PNL are cinci, iar USR PLUS are patru din Timiș. Sunt convins că în jurul celor două partide se va forma noua majoritate guvernamentală, iar încă o concluzie a scrutinului de ieri e că partidele de dreapta au câștigat încă o dată județul Timiș, iar PSD a devenit nesemnificativ pe scena politică județeană”, a spus Nica.

După întâlnirea Comitetului Director Județean al PNL Timiș, filiala a reacționat printr-un comunicat la acuzele aduse de Nicolae Robu și Alin Popoviciu, iar Alin Nica a continuat „înțepăturile” și în emisiunea PRESSALERT LIVE. Claudiu Buciu, și el critic la adresa noii conduceri, a fost „certat” cu blândețe.

„Dacă domnul Robu se interesa și îl durea câtuși de puțin de ce se întâmplă în PNL mergea la vot ieri, lucru pe care nu l-a făcut. Din răzbunare poate, sau din frustrare. Legat de ce se întâmplă în PNL Timiș de când sunt eu președinte, vă garantez că se întâmplă lucruri mult mai bine decât când era Nicolae Robu președinte. Am început să fac curățenie, și de aceea zbiară unii, pentru că îi doare, unii care nu mai sunt membri în PNL, și nu am de ce să comentez răutățile unor frustrați. În ceea ce privește primarul din Lugoj, cred că este încă la început, încă nu s-a dezmeticit cât de importantă este funcția pe care o ocupă, dar cu siguranță, pe măsură ce trece timpul, va învăța ce înseamnă administrația, ce reponsabilitate imensă au pus lugojenii pe umerii lui. Sunt convins că va reveni la calea cea bună și va deveni un primar de succes. Calea cea bună înseamnă echilibru, cumpătare și a nu mai fi trompeta unor foști membri de partid”, a spus Alin Nica, referindu-se la Alin Popoviciu.

Președintele interimar al PNL Timiș a și explicat de ce a „lăsat-o mai moale” în privința reacției lui Claudiu Buciu, care îi ceruse demisia într-un mesaj pe un grup intern de Whatsapp al filialei.

„PNL întotdeauna a fost un partid viu, cu opinii diverse și multiple, exprimate în multe feluri, de multe ori foarte colorat.


Nu va fi excepție nici în viitor, PNL va fi în continuare partidul libertății de expresie, atâta timp cât se face cu decență și eleganță, și în cadru statutar. Claudiu Buciu este un nou primar, cel mai important primar din județ ca număr de voturi, și de aceea are un loc foarte important în organizația noastră. Dar asta nu înseamnă că i se permite oricui să acuze fără fundament sau să ceară demisii când nu e cazul. Nu m-a afectat deloc faptul că mi-a cerut demisia, de aceea nici nu am considerat foarte gravă afirmația lui, dar am considerat că trebuie să răspund unor cereri injuste pentru demisie. Pentru că nu poți să preiei partidul, într-o săptămână să faci lista și să obții și rezultate, după ce opt ani de zile ai reușit să faci praf organizația de Timișoara și încrederea oamenilor, pe care nu o poți recâștiga într-o săptămână sau într-o lună. E nevoie de un proces îndelungat de asanare, de curățare, de primenire a partidului și a imaginii organizației PNL Timiș, ca rezultatele să fie vizibile. Ori niciun om de bună credință nu poate să considere realistă o abordare de genul: nu ai reușit să schimbi lucrurile într-o săptămână, trebuie să demisionezi”, este de părere președintele Consilului Județean Timiș.

„Din punct de vedere politic, în interiorul partidului orice membru are puterea să ceară orice. Din punct de vedere moral, nu l-am văzut pe colegul meu să facă același lucru față de Nicolae Robu, care a pierdut trei rânduri de alegeri consecutiv. Nu l-a deranjat nicidecum să îl laude, deși rezultatele erau din ce în ce mai proaste. Eu am ales să accept preluarea filialei Timiș a PNL acum aproape două luni din responsabilitatea de a face ceva bine pentru oameni prin intermediul unei filiale puse pe butuci de fosta conducere. Mandatul pe care l-am primit e pe termen lung, nu trebuie să demonstrez într-o săptămână că mut munții, pentru că e imposibil. Orizontul pe care eu îl am în vedere este de peste patru ani de zile. Dacă în patru ani nu reușesc să confirm, îmi voi depune mandatul cu onoare și cu responsabilitatea și încredrea că am făcut tot ce îmi stă în putință ca să duc partidul în frunte. Eu zic că Nicolae Robu și Alin Popoviciu sunt principalii responsabili pentru rezultatul PNL la aceste alegeri, pe Timișoara. Este vorba de modul dezastruos în care ei au ales să se raporteze la nevoile cetățenilor în ultimii opt ani și de faptul că nu au înțeles direcția în care cetățenii vor să ducă orașul. De aceea atacul lor mi se pare total injust și ipocrit. Sunt sigur că mulți timișoreni nu sunt fani ai acestui tandem de tristă amintire pentru timișoreni și timișeni”, a mai spus Alin Nica.

1 COMENTARIU

  1. Dat-i demisia domnule NICA asa cum ai facut si matale la locale cu cei din PNL care nu au luat suficiente voturi NU VEZI CA ESTI SLAB DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE ai confundat Dudesti Noi Cyti cu giudetul re-ai cocotat in fonctie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.