Negocierile prelungite pentru noul Guvern al României, motiv de blocaj pentru Timișoara...

Negocierile prelungite pentru noul Guvern al României, motiv de blocaj pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Situație paradoxală la Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, asociația care se ocupă de proiectele culturale ce vor avea loc în 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Boardul este incomplet și de aceea ședința Adunării Generale nu poate avea loc pentru a se lua decizii.

„Noul statut al Asociației, care a fost de fapt mărul discordiei, care a dus inclusiv la demisii din boardul Asociației, a fost respins de instanță ceea ce înseamnă că suntem încă varianta statutului actual actual sau vechi, dar avem un blocaj aici.


Tocmai în acest statut nu avem posibilitatea de a face o adunare generală, decât printr-o decizie majoritară a boardului, dar boardul nu este complet momentan. Avem nevoie de cinci membri ai boardului pentru a convoca AGA. Iar problema este că Ministerul Culturii nu și-a desemnat un membru în board, iar alți trei au demisionat. Lipsește o persoană în board pentru a funcționa. Asta a blocat statutar un pic asociația. De aceea trebuie să așteptăm noul Guvern și ministru al Culturii, care o să desemneze o persoană în board și atunci boardul la acest minim de cinci persoane va fi funcțional și va putea să ia și niște decizii și bineînțeles că noi, la nivelul Primăriei lucrăm să ne pregătim pentru această situație”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că a avut o discuție cu directorul executiv al asociației.

„Am avut și o discuție cu directorul executiv acum două săptămâni pentru a clarifica niște lucruri, dar, din păcate, statutar, momentan suntem blocați. Trebuie să așteptăm, nu doar pentru board, ci și pentru alte decizii politice, cum vrem să continuăm cu asociația, cu finanțarea. Trebuie să așteptăm să avem un ministru al Culturii”, a mai spus primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.