ASU Politehnica şi-a mărit staff-ul. Un fost căpitan al echipei e noul...

ASU Politehnica şi-a mărit staff-ul. Un fost căpitan al echipei e noul „secund” al alb-violeţilor

0
DISTRIBUIȚI
Cristian Gălan (mijloc), când era jucătorul lui ASU Poli

ASU Politehnica va avea în noul an şi un nume nou în staff-ul tehnic condus de Dan Alexa. Antrenor în cadrul Centrului de copii şi juniori al alb-violeţilor, fostul căpitan al „Băieţilor în ghete”, Cristian Gălan, a revenit la prima echipă într-o postură nouă, cea de „secund” al „Chirurgului”.

Gălan (31 de ani) e şi antrenorul grupei 2006 a celor de la ASU Poli, ale cărei baze le-a pus încă din perioada de jucător activ al echipei. Interesant e că el nu şi-a încheiat nici cariera de jucător, doar că pandemia i-a oprit apariţiile din teren la Phoenix Buziaş, în Liga a IV-a Timiş.

Cristi Gălan a fost un jucător-simbol pentru echipa suporterilor în perioada ascensiunii timişorenilor din eşaloanele judeţe până la nivelul ligii secunde.


A evoluat pe „Ştiinţa” între iarna lui 2013 şi vara lui 2017 fiind şi în prezent jucătorul cu cele mai multe selecţii al lui ASU Politehnica, peste 130. Cel care l-ar putea detrona e chiar actualul căpitan, Ioan Mera, care în toamnă, la Recea (3-3) a ajuns la jocul cu numărul 100 în tricoul grupării alb-violete. Deţinător al licenţei UEFA B de antrenor, Gălan a fost la rândul lui purtător al banderolei de căpitan şi foarte apreciat de asemenea de către fani, pe acelaşi post, de fundaş central. La despărţirea din postura de fotbalist acesta postase o scrisoare specială.

„Dacă vă uitaţi la scrisoarea trimisă suporterilor, la despărţirea din postura de jucător, titlul e pus exact aşa: «Ne vom reîntâlni și vom continua să luptăm împreună!». Chiar mă gândeam la asta, că vom lupta împreună din nou, acesta era scopul meu… Cu atât mai mult sunt bucuros că ţelul e lupta pentru promovare. Ar fi ceva extraordinar să promovăm şi să fim la vară în Liga I! Rămâne să vedem cum mă descurc din postura asta, sper să mă descurc la fel de eficient cum m-am descurcat din postura de jucător”, a declarat Cristi Gălan.

Gălan va fi acum şi antrenor secund la ASU Politehnica, făcând echipă cu Antonio Foale în staff-ul echipei al cărei „principal” e Dan Alexa, de asemenea un fost căpitan alb-violet al Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.