Autoritățile se pregătesc pentru venirea gerului. Comandament de iarnă la Prefectura Timiș

Autoritățile se pregătesc pentru venirea gerului. Comandament de iarnă la Prefectura Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Având în vedere prognoza meteorologică pentru zilele următoare, subprefectul Mircea Băcală a convocat, astăzi, Comandamentul Județean de Iarnă.

Subprefectul județului Timiș a solicitat atât Colterm, cât și distribuitorilor de gaze și ENEL să fie pregătiți pentru a nu exista probleme în furnizarea agentului termic, a gazelor naturale și a curentului electric la scăderea temperaturilor.

Având în vedere că în județul Timiș vremea va fi deosebit de rece, local geroasă noaptea, Mircea Băcală a cerut  identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate.


Totodată, a solicitat să se reactualizeze situaţia gravidelor și a persoanelor care fac dializă în vederea monitorizării acestora și pentru a fi pregătite ambulanțe în caz de nevoie.

Subprefectul județului Timiș a solicitat monitorizarea permanentă a situaţiei privind căile de comunicaţii și să se intervină cu promptiudine pe drumuri la căderea precipitațiilor anunțate în cursul zilei de mâine. În plus, a cerut o atenție deosebită la curățarea de gheață sau zăpadă a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

Totodată, IPJ Timiș verifică existența stocurilor de materiale antiderapante și a stadiului de realizare a acestora de către administratorii drumurilor.

În plus, subprefectul Mircea Băcală avertizează conducătorii auto să fie atenți la adaptarea vitezei în funcție de starea drumurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.