Primarul Fritz explică de ce l-a vrut pe noul city-manager al Timișoarei...

Primarul Fritz explică de ce l-a vrut pe noul city-manager al Timișoarei în consiliul de administrație de la Retim

0
DISTRIBUIȚI

Matei Creiveanu, city-managerul Timișoarei, a fost numit reprezentant al Consiliului Local în Consiliului de Administrație al RETIM, alături de alte două persoane, iar astăzi primarul a explicat de ce a ținut ca un colaborator apropiat de-al său să fie acolo.

„Este important ca Primăria Timișoara să aibă un acces mai direct la deciziile strategice în compania Retim. Cred că relația între Retim și Primăria Timișoara nu trebuie să fie doar una de client și furnizor de servicii, ci și una în care noi, totuși, avem jumătate din acțiunile de le această companie, chiar dacă avem o minoritate în consiliul de administrație, trei din șapte voturi.


Dar, totuși, eu aș vrea ca primăria să fie mai aproape de firmele ei și de aceea, eu și colegii mei din consiliullocal am considerat că city-managerul, care are și salubrizarea și serviciile publice în subordinea lui să fie reprezentant în acest consiliu de administrație”, a declarat, miercuri, primarul Dominic Fritz.

Acesta spune că urmează să fie numiți reprezentanți ai consiliului local și la alte companii din subordine.

„Vom vedea o apropiere pe de o parte prin Consilii de Administrație, pe de altă parte printr-o reorganizare a responsabilităților în cadrul aparatului primăriei pentru că, momentan, situația este astfel încât noi suntem foarte legați bugetar de anumite companii. Vorbesc despre Colterm, despre STPT, care depind de zeci de milioane de lei anual subvenții fără ca momentan să avem un control adevărat asupra acestor companii și asta este ceva ce se va schimba”, a precizat Fritz.

Primarul a mai spus că așteptarea sa este nu doar pentru Matei Creiveanu, ci pentru toți reprezentanții primăriei sau ai consiliului local, să contribuie la dezvoltarea strategică a companiei Retim, unde sunt multe lucruri de clarificat. Printre acestea se regăsește modul de implementare a sistemului „plătește cât arunci” și structura prețurilor.

„Mă aștept ca un consiliu de administrație să bifeze doar câteva ședințe în care zice da la tot ce propune conducerea unei companii, ci un CA trebuie să dezvolte o voință proprie, strategică pentru aceste companii. Aceasta este așteptarea mea și pentru domnul Creiveanu și pentru ceilalți doi membri ai CA care sunt trimiși acolo din partea consiliului local”, a mai adăugat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.