CJ Timiș apelează din nou la poliție în problema depășirii tonajului pe...

CJ Timiș apelează din nou la poliție în problema depășirii tonajului pe drumurile județene

5
DISTRIBUIȚI

Conducerea Consiliului Județean Timiș a pus gând rău transportatorilor care nu respectă limitele de tonaj pe drumurile județene.

Miercuri, în plenul CJ, s-a aprobat încheierea unui nou protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Timiș, prin care se va acționa coordonat în vederea controlului vehiculelor care se deplasează pe rețeaua de drumuri județene.

Astfel, vor fi realizate controale pe linia reducerii numărului și a consecințelor accidentelor de circulație rutieră, precum și a protejării structurii drumurilor.


Activitatea va fi desfășurată în cadrul unor echipe mixte de control al traficului rutier formate din reprezentanți ai ambelor părți.

În baza protocolului se vor elabora, lunar, programe de control, în funcție de evoluția situației operative, detaliate pe trasee, perioade orare și puncte fixe de acțiune ce permit cântărirea și măsurarea dimensiunii vehiculelor.

„Transportatorii trebuie să înțeleagă că limitele de tonaj nu sunt opționale. Ele sunt impuse pentru a proteja structura drumurilor. Nu este o muncă ușoară. Avem în administrate o rețea de 1.300 de km de șosele, dar ne vom concentra pe zonele unde sunt cele mai mari probleme. Lucrăm, de asemenea, la automatizarea controalelor. Mai exact, devierea traficului greu prin cântare inteligente, care să ne semnalizeze de la distanță orice depășire de tonaj. Investiția nu ar fi una extrem de costisitoare. În plus, costurile s-ar amortiza rapid prin reducerea gradului de deteriorare a șoselelor”, a precizat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Direcția Tehnică din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean va întocmi și prezenta trimestrial un raport privind activitatea desfășurată în cadrul protocolului, care va fi înaintat și Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Timiș.

5 COMENTARII

  1. Domnule Nica.îl aveți la ISCTR pe Buboi Ligius Cosmin,colegul dumneavoastră de partid.De ce nu apelați la dânsul să vă susțină să opriți transporturile care depășesc tonajul? Mașinile de la Trans Ligius sunt cele mai încărcate. Semi-remorcile lui sunt marca Dromader,asa cocoașe au. Dumneavoastra îl susțineți și îl girați ca șef la ISCTR. Instituție care se ocupa cu controlul privind tonajele.

  2. Domnule Nica.îl aveți la ISCTR pe Buboi Ligius Cosmin,colegul dumneavoastră de partid.De ce nu apelați la dânsul să vă susțină să opriți transporturile care depășesc tonajul? Mașinile de la Trans Ligius sunt cele mai încărcate. Semi-remorcile lui sunt marca Dromader,asa cocoașe au. Dumneavoastra îl susțineți și îl girați ca șef la ISCTR. Instituție care se ocupa cu controlul privind tonajele.

  3. Domnule Nica.îl aveți la ISCTR pe Buboi Ligius Cosmin,colegul dumneavoastră de partid.De ce nu apelați la dânsul să vă susțină să opriți transporturile care depășesc tonajul? Mașinile de la Trans Ligius sunt cele mai încărcate. Semi-remorcile lui sunt marca Dromader,asa cocoașe au. Dumneavoastra îl susțineți și îl girați ca șef la ISCTR. Instituție care se ocupa cu controlul privind tonajele. Publicați comentariul.daca tot exista rubrica pentru comentarii

  4. Drumul balastiera Zabrani-Lipova- centura orasului e VARZA inca de la 5 dimineata vezi flota de 30 camioane supra incarcate care alearga fara pauza, prin sate merg cu 90/100 km, eu nu cred ca sunt sanse sa ii duceti la normal, o data pe saptamana cand e control ii vezi trasi pe dreapta pe unde apuca 2 ore pana pleaca controlul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.