Amintiri despre Lugojul de altădată într-un album conceput de Freddy Stauber, în...

Amintiri despre Lugojul de altădată într-un album conceput de Freddy Stauber, în Germania

0
DISTRIBUIȚI

Freddy Stauber, artistul născut în 27 aprilie 1958 care trăiește de câteva decenii în Germania, a editat un nou material discografic, Acoustic Pop Rock, cu piese care au fost inspirate din amintirile sale din orașul natal, Lugoj.

Cunoscut melomanilor autohtoni prin prezența sa în trupe ca Logic, Stelele sau Betta, Freddy Stauber a părăsit România definitiv în anul 1987 și s-a stabilit în Germania, unde a reușit să împace utilul cu plăcutul, ocupându-se printre altele și de partea de sunet a celebrei firme Mercedes Benz. Dincolo de proiectele sale în domeniul muzicii rock, artistul a devenit cunoscut în Germania și ca solist de „schlager – musik“ sub pseudonimul de Julian Sanders.

„Noul meu album este un disc cu tentă acustică, deci chitara acustică e în prim plan.


Am început munca la acest material discografic cu doi ani în urmă. Discul este legat foarte mult de amintiri…de acasă, de la Lugoj. Piesa Running down to the River este despre râul copilăriei mele… Timiș. O altă melodie cu amintiri din tinerețe este «Sweet Bird of Youth», varianta primă scrisă în tinerețe. Există și varianta romană «Vis de dor», cântată cu grupul Logic și varianta germană «Spiel nie mit dem Glück», cântată pe vremuri cu grupul Stelele… Piesele «Remember» și «Never Returns» sunt piese nostalgice legate de viața care din păcate este trecătoare. Este un îndemn sufletist de a trăi fiecare clipă care din păcate nu se mai întoarce… Piesa «Blue Song» este un shuffle blues în care amăgirea unei iubiri unilaterale este compensată de cântatul la chitară… «La Luna» este o trilogie a unei iubiri neîmplinite între Hyperion/Luna și o nimfă de mare. Colaboratori au fost de data asta: Viktor Wekesser – chitară bas, Andreas Schneider – tobe/percuție și fiica mea Vanessa Stauber – keyboard. Grafica îi aparține fiicei mele mai mari, Tephanie Stauber, iar piesele au fost înregistrate toate în studioul meu Joymusic Ehningen“, a spus artistul lugojean stabilit în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.