Ana Kui, una din cele trei artiste care a realizat videoclipul viral...

Ana Kui, una din cele trei artiste care a realizat videoclipul viral „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“, pregătește albumul de debut

0
DISTRIBUIȚI
Foto:: Facebook Ana Kui

Ana Kui, una din cele trei artiste care a ajuns în atenția publicului grație videoclipului viral Istoria muzicii românești în nouă minute a lansat un videoclip la piesa „Oprește-te”, melodie care se va regăși pe albumul de debut al timișorencei.

Cu opt ani în urmă, Ana, Marta și Beck au realizat un videoclip care a devenit viral, în care au reuşit să comprime istoria muzicii româneşți în nouă minute. Printre artiştii care s-au regăsit în viralul respectiv s-au numărat Genius, 3 Sud Est, Andra, Laura Stoica, ASIA, Alexandru Andrieş, Dan Spătaru, Holograf, Paula Seling, Loredana Groza, Cristian Vasile, Trio Grigoriu sau Jean Moscopol.

„Anul acesta voi lansa primul meu album, «Gânduri țesute». Așa cum spune și titlul, e un album cu compoziții proprii, în care am «țesut» gândurile mele în note, stãri, stiluri și culori diferite. Sunt mândră că va fi o producție 100% românească, artiștii cu care colaborez fiind aproape toți din Timișoara: Johnny Kui, Cătălin Ivașcu, Marco Alazaroae, Emi Kui, Dani Kui, Edi Bogdan, Bb Richard. Piesă Oprește-te face parte din acest album, este produsă de soțul meu Johnny Kui, mixată de Cătălin Ivașcu, iar videoclipul ei, filmat de Cinematică Studio”, a transmis tânăra muziciană.

Primele interacțiuni ale artistei cu muzica au avut loc prin intermediul cursurilor de pian, chitară și canto, la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, iar conform mărtuisirilor propria, dragostea pentru muzica ușoară s-a născut prin intermediul grupului Flores de la Palatul Copiilor.

„Am scris-o într-o perioadā agitatā a vieții mele, în care alergăm dintr-o parte în alta și simțeam că orice aș face, nu e destul, și nu e destul de bine… și nu mai știam să mă opresc, și să îmi opresc gălăgia interioară. E o comunicare cu sufletul… «din gălăgia inimii te strig, poate totuși tu m-ai auzit»… o încurajare la a ne opri, a arunca deoparte presiunea societății, ambițiile inutile, și a căuta liniștea sufletului, a-l asculta, iar din acea liniște să ne deschidem ochii cātre lucrurile cu adevărat esențiale, care îmbogățesc viața noastră… de multe ori ele sunt chiar lucrurile simple și sunt aproape de noi”, a mai spus Ana despre acest disc.

Ana Kui și Beck Corlan

De-a lungul anilor, Ana Kui a colaborat cu o serie de artișți și cu șase ani în urmă s-a implicat în nașterea școlii care poartă numele de Fabrica De Arte.


Albumul „Gânduri țesute” își propune să aducă o rază de lumină pentru toți cei care îl vor asculta, după spusele ei.

„Am cântat în diferite formule, am colaborat cu artişți valoroşi ca Beck Corlan, Marta Cotuna, cu care am cântat în trioul din Evoluția muzicii ușoare românești, un clip care a avut un succes surprinzātor, Mircea Ardeleanu Jr., Marcelle Poaty Souami, Răzvan Marcuci, Cristian Cazacu, și alți artiști frumoși. Cu Beck am crescut împreună, atât la propriu cât și la figurat. Am cântat cu ea peste 10 ani, în proiectul cu ea am fost trup şi suflet, la momentul respectiv nu mă gândeam că aș putea să pornesc un proiect propriu. Apoi în 2015, alături de o echipă extrardinară am luat parte la fondarea Fabricii de Arte, o scoalā de muzică şi arte vizuale din Timișoara, iar concentrarea mea a mers spre a da mai departe ce am «adunat», spre a preda canto. În 2019 mi-a venit ideea albumului, şi cred că toate lucrurile se întâmplă la momentul potrivit. Cred că în toţi anii care au trecut, cu toate colaborările, cu viaţa în sine, m-am «copt». Albumul e ceva de suflet și foarte personal pentru mine, acolo chiar am pus gândurile inimii mele, şi am ales să le împărtăsesc cu oamenii, sperând că aduc o rază de lumină pentru cel care îl va asculta”, a explicat Ana Kui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.