Animalele de la Zoo Timișoara, relocate. Urșii vor ajunge în Ungaria

Animalele de la Zoo Timișoara, relocate. Urșii vor ajunge în Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au votat în ședința care a avut loc marți după-amiază un proiect privind aprobarea relocării, disponibilizării ori scoaterii animalelor din inventarul colecției grădinii zoologice.

Zoo Timișoara s-a închis la finalul lunii noiembrie, iar municipalitatea are în plan o reabilitare a spațiului. Edilii au promis că vor elabora un nou proiect de grădină zoologică la standarde europene.

Potrivit deciziei consilierilor locali, se vor lua toate măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. Pentru animalele ce nu pot fi mutate se va asigura hrană și îngrijirea conform normelor în vigoare.

„Noi le dăm animalele în custodie pentru a fi îngrijite și după aceea o să ne luăm animalele înapoi.


Încercăm să le relocăm pe toate până când începe reamenajarea grădinii zoologice”, ne-a spus Călin Călămar, administratorul de la Zoo.

„În urma inventarului scriptic și faptic realizat la sfârșitul anului 2020, în listele de inventariere se regăsesc 46 de specii care trebuie îngrijite și la care este necesar să se asigure condițiile de bunăstare și exprimarea caracteristicilor etologice specific speciei”, se arată în proiectul de hotărâre votat de aleșii locali.

Până în prezent au fost relocate din cadrul colecției două specii de reptile – șarpe piton și șarpe regal, către USAMVBT „Regele Mihai I al României”, disciplina de biologie.

„În data de 23 ianuarie, au fost relocate către un alt partener de la care aveam în custodie următoarele specii: mara, porc spinos, suricata și maimuțe macac japonez. În baza corespondenței cu Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România, au fost primite adrese de la alte grădini zoologice din țară și din străinătate, care sunt interesate de preluarea animalelor din cadrul colecției noastre”, se mai arată în referat.

Astfel, cei șase urși vor ajunge la adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, în vreme ce Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova este interesată pentru transferul unor animale din colecția de la Zoo: emu, păun, rață carolină, gâște canadiene, cerb lopătar, macaci coadă de leu.

De asemenea, la Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” Ploiești vor fi transferate gâște indiene, cerb carpatin, cerb lopătar, pisică sălbatică, raton și coati.

La Grădina Zoologică Pitești vor fi transportate două specii: pecari și macac comun.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, vor fi relocate 14 specii (56 de exemplare), pentru restul speciilor urmând să se identifice grădini zoologice partenere care să le accepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.