Eveniment muzical de anvergură în memoria unei personalități marcante a culturii bănățene,...

Eveniment muzical de anvergură în memoria unei personalități marcante a culturii bănățene, Nicolae Pușcașu

0
DISTRIBUIȚI
Nicolae Pușcașu alături de grupul Flores și membri ai formației Implant pentru Refuz

Proiectul național Festivalul-concurs (online) de muzică pentru elevii din învățământul preuniversitar „In Memoriam – Nicolae Pușcașu”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și organizat în colaborare cu Palatul Copiilor Timișoara, își propune desfășurarea unui eveniment muzical de anvergură, în memoria celui care a fost directorul Palatului Copiilor Timișoara în perioada 1997-2019.

Profesorul și artistul Nicolae Pușcașu, personalitate marcantă în lumea culturală timișeană, a pus în lumină, prin professionalism și dăruire, activitățile din cadrul Palatului Copiilor Timișoara, pe care l-a condus cu devotement timp de peste 20 de ani, călăuzind pașii multor generații spre iubire de muzică, de artă, de frumos.

Implicarea elevilor în acest proiect muzical vizează participarea acestora în cadrul unui festival-concurs (online) de muzică, participanții înscriși având posibilitatea de a aborda o gamă largă de genuri muzicale.


Secțiunile concursului includ muzică ușoară din repertoriul autohton / internațional (muzică ușoară, folk, disco, pop, rock, jazz, hip-hop etc.) și muzică populară.

Proiectul muzical va cuprinde nu doar festivalul-concurs propriu-zis, ci și o festivitate de premiere (on-line), cât și o întâlnire a generațiilor, invitați să participe la această acțiune fiind foști elevi sau profesori / artiști timișeni, care au colaborat de-a lungul anilor cu profesorul Nicolae Pușcașu. Festivalul-concurs va putea fi accesat de elevi de nivel primar, gimnazial sau liceal. Proiectul a fost promovat atât la nivelul județului Timiș, cât și în Palate și Cluburi ale elevilor din peste 20 de județe din țară. Dacă festivalul-concurs propriu-zis se va derula pe parcursul lunilor martie și aprilie, întâlnirea generațiilor este planificată pentru perioada iunie-iulie 2021, modalitatea de desfășurare a acestei acțiuni urmând a se stabili în funcție de situația dată de contextul pandemic la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.