Horia Colibăşanu nu se dă bătut: Alpinistul timişorean revine în Himalaya pentru...

Horia Colibăşanu nu se dă bătut: Alpinistul timişorean revine în Himalaya pentru a-şi îndeplini un obiectiv ambiţios

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Horia Colibăşanu / Facebook

Expediţia Himalaya 2021 a demarat pentru Horia Colibăşanu. Ascensiunea pe o nouă rută a vârfului Dhaulagiri a fost abandonată în urmă cu un an din cauza crizei COVID-19, alpinistul timişorean fiind nevoit să se întoarcă acasă. Astăzi, sportivul temerar şi medic stomatolog de profesie a făcut un anunţ din aeroport alături de un alt membru al echipei sale – piteşteanul Marius Gane.

Pentru Colibăşanu (44 ani) ar fi de fapt a treia încercare, una care când va fi îndeplinită ar reprezenta un nou record pentru alpinismul românesc. Pe lângă Gane, din echipa timişoreanului face parte şi slovacul Peter Hamor, cei trei au încercat în 2019 prima dată ascensiunea pe o rută nou a vârfului Dhaulagiri din Munţii Himalaya.


În acel an vremea nefavorabilă a împiedicat îndeplinirea obiectivului iar anul trecut autorităţile nepaleze nu au mai permis ascensiunea pe fondul crizei legate de noul coronavirus.

Horia, primul român care a urcat pe K2, Manaslu, Dhaulagiri şi Annapurna, „nu ştie” însă să renunţe. De azi a început oficial expediţia 2021. „Sunt în Aeroportul Henri Coandă, cu Marius Gane, partenerul meu de expediţie, ne îndreptăm spre o nouă aventură, spre o expediţie în Munţii Himalaya, în Nepal, vom pleca peste o oră spre Kathmandu via Dubai. Încercăm să urcăm pe Dhaulagiri, la 8167 m, pe o rută nouă. Probabil prima rută nouă românească la peste opt mii de metri, dacă o reuşim, peste două luni, în mai, dacă avem noroc cu vremea. Suntem pregătiţi, sunt aici cu Marius, care e baza expediţiei la căţărări extreme şi sperăm să meargă totul bine pentru ca peste două luni să ne întoarcem cu un succes”, a transmis Horia Colibăşanu.

„Sperăm să ne ajute vremea şi să ne ajutăm noi, să fim puternici”, a completat Marius Gane. Argeşeanul are în palmares inclusiv – vârful Everest (8.848 m ) și vârful Gasherbrum II (8.033 m).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.