Primarul Fritz după decizia de ridicare a carantinei: „Este absolut esențial să...

Primarul Fritz după decizia de ridicare a carantinei: „Este absolut esențial să nu aruncăm avansul pe care l-am făcut în ultimele săptămâni”

2
DISTRIBUIȚI

La recomandarea DSP Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, inclusiv cu votul primarului, să nu prelungească după ziua de azi carantina în zona metropolitană Timișoara.

„După peste trei săptămâni de sacrificii, carantina a reușit să tragă o frână de urgență creșterii rapide. De câteva zile am intrat pe un trend descrescător, în timp ce valul infectărilor în restul țării crește, mai ales în orașele mari. În același timp, așa cum am cerut de mai multe ori, de săptămâna trecută există un nou set de măsuri clare la nivel național, unele chiar mai stricte decât cele instituite în carantină.


Trebuie să ne fie clar: situația este în continuare serioasă. Acum este absolut esențial să nu aruncăm avansul pe care l-am făcut în ultimele săptămâni. Este, din păcate, în continuare nevoie de măsuri care să limiteze contactul fizic între oameni, pentru a încetini răspândirea virusului. Sper să scădem în curând și sub rata de 7, pentru ca să se elimine unele din restricții”, a transmis, miercuri după-amiaza, primarul orașului.

Dominic Fritz admite că nu a fost o perioadă ușoară pentru nimeni. „Mulți dintre voi sunt, pe bună dreptate, supărați și la limitele puterilor. Dar pentru binele vostru și al celor din jur, ați respectat regulile și constrângerile, fie că ați fost sau nu de acord cu ele. Iar pentru asta vă mulțumesc. Datorită vouă am reușit să oprim creșterea. Depinde acum numai de noi, de solidaritatea și conștiința noastră, să respectăm în continuare regulile sanitare. Și sunt sigur că și forțele de ordine se vor îngriji ca regulile să fie aplicate. Vă îndemn și vă sfătuiesc să vă vaccinați împotriva coronavirusului, o puteți face foarte ușor. Doar prin imunizarea colectivă vom putea reveni la normal și avem o șansă reală în acest moment ca noi, cei din Timișoara să fim primii care atingem acest țel”, a mai precizat Fritz.

2 COMENTARII

  1. Cum se poate domule primar dupa atatea proteste sa fim in descrestere cu numarul cazutilor de corona???Dvs si usr plus nu realizati ca deveniti penibili????Cum va este scaunul in pericol cum cazurile descresc.Rusine ma penalule!!!Ia ti armata de hoti si dispareti din tara noastra!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.