Operații de transplant a țesutului osos la Spitalul Militar din Timișoara

Operații de transplant a țesutului osos la Spitalul Militar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Continuă Programul Național de Transplant în Secția Clinică de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara.

Miercuri, s-au realizat două operații de transplant.

Prima intervenție a fost realizată unui pacient de 31 de ani cu o instabilitate multidirecțională a genunchiului. Cu ajutorul grefelor din Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina, au fost reconstruite ligamentul încrucișat anterior și structurile coltului postero-lateral al genunchiului. Noutatea în această intervenție a fost disponibilitatea unui nou tip de alogrefă – tendoanele mușchilor semitendinos și gracilis, ce a permis reconstrucția structurilor ligamentare ale pacientului.

Cea de-a doua intervenție a fost a unei paciente cu o fractură cominutivă a humerusului proximal, care a beneficiat de o alogrefă osoasă.

„Mulțumim pentru toată susținerea și colaborarea domnului doctor Andrei Nica și echipei Băncii de Țesuturi de la Spitalul Colentina.


De asemenea, suntem recunoscători celor care în momente dificile acceptă cu altruism donarea de material biologic, făcând astfel posibilă rezolvarea unor cazuri chirurgicale complexe”, au transmis reprezentanții Spitalului Militar din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.