Aproape două tone de deșeuri, reciclate în cadrul acțiunii „Timișoara reciclează”

Aproape două tone de deșeuri, reciclate în cadrul acțiunii „Timișoara reciclează”

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii au reciclat, la finalul lunii aprilie, 1.760 kg de echipamente electrice și electronice în cadrul acțiunii „Timișoara reciclează”.

Principalele obiecte aduse la centrul din Iulius Town au fost televizoarele vechi, urmate de cuptoarele cu microunde. Campania derulată în parteneriat cu Ecotic face parte din strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, care își continuă preocuparea pentru conservarea mediului înconjurător.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă un risc major pentru mediu și pentru sănătatea noastră și a animalelor, iar pe lângă acest aspect, reciclarea lor este importantă pentru recuperarea materiilor prime secundare și pentru că până la 90% dintre ele pot fi reutilizate, dacă ajung în centre specializate.

Timișorenii și-au luat „doza” de reciclare la finalul lunii aprilie, când în cadrul acțiunii „Timișoara reciclează” au adus la centrul amenajat în Iulius Town 1.760 kg de DEEE-uri.

„În doar patru zile de campanie, timișorenii au dat dovadă de simț civic, contribuind, astfel, la bunele practici de mediu.


Rezultatele excepționale din această campanie ne-au demonstrat că cetățenii conștientizează importanța reciclării deșeurilor electrice și, datorită acestui fapt, privim optimiști către viitor. Dorim să felicităm Iulius Town pentru implicare și ne angajăm să rămânem uniți pentru un mediu curat”, a declarat Bogdan Dumbravă, coordonator regional Ecotic în zona de vest.

Principalele aparate ieșite din uz care au fost aduse la centrul amenajat în Iulius Town au fost televizoarele și cuptoarele cu microunde, iar timișorenii au primit în schimb vouchere pentru pauza de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.