ASU Politehnica a răpus liderul din Craiova. Dan Alexa: „Mă bucur că...

ASU Politehnica a răpus liderul din Craiova. Dan Alexa: „Mă bucur că am început acest retur de play-off cu două victorii”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

ASU Politehnica se simte bine vineri acasă, după 2-1 cu Dunărea Călăraşi, alb-violeţii au trecut azi cu acelaşi scor de FCU Craiova, liderul la zi al play-off-ului Ligii 2. Speranţele timişorenilor la un loc de baraj rămân astfel aprinse deşi deocamdată elevii lui Dan Alexa sunt pe locul 5.

Timişorenii au avut emoţii în start la ocazia lui Baeten (min. 12), blocat in extremis de Păduraru. Dar treptat alb-violeţii şi-au impus jocul iar patru minute mai târziu Mircea Axente a beneficiat de un penalty după ce a fost călcat de Negru în careu. Tot Axente a fructificat de la punctul cu var pentru 1-0. Minutul 27 a adus un nou gol gazdelor, Dorin Codrea reuşind o execuţie de excepţie din afara careului, în vinclul din stânga lui Enache. 2-0 a fost şi scorul pauzei, dar emoţiile nu au dispărut. Voicu a avut o bară (min. 40), dar oltenii au şi redus din diferenţă în debutul părţii a doua, când Compagno a profitat de o minge respinsă greşit în mijlocul careului. Pe final presiunea a crescut la buturile lui Păduraru, care a respins însă tot, inclusiv „libera” fostului coleg de la Ripensia, Anghelina (73).

După acest succes alb-violeţii au acumulat 39 de puncte şi au urcat un loc, căci Dunărea a bătut Rapidul. Etapa viitoare alb-violeţii se deplasează chiar pe terenul giuleştenilor, joc programat joi, 13 mai, de la ora 20.30.

ASU Politehnica: Păduraru – Jurj, Scutaru (cpt.), Bocşan, Pamfile (66, Mera) – D. Radu, Codrea, Coadă (78, Ignea), Ivanovici – Axente (66, Plazonja), Munteanu (52, Casado).


Pe bancă: Cuzmanovici – Manea, D. Andrei, Radunovic, Sofran, Antrenor: Dan Alexa.

U Craiova 1948: Enache – Gîţ, Diakite, D. Ispas, Huyghebaert – D. Albu – R. Negru (32, V. Munteanu), C. Cristea (32, Ciolacu), Baeten (46, Anghelina), Ad. Voicu (74, R. Răducanu) – Compagno. Pe bancă: Mogoşanu – V. Pop, Raicea, Cacheiro, Blidar. Antrenor: Eugen Trică.

„Am întâlnit cea mai bună echipă, ne-a pus probleme, era foarte important, le-am spus la pauză, să nu luăm gol în primele 15 minute ale reprizei a doua, pentru că o echipă precum Craiova, dacă o bagi în joc, la ce calitate individuală au, este greu să menţii rezultatul. Am luat gol în minutul 2 din repriza a doua, apoi ne-am apărat, în multe momente chiar eroic. E o victorie foarte importantă, Craiova nu a pierdut de foarte mult timp, mă bucur că am început acest retur de play-off cu două victorii. Ne dau şanse pentru baraj, e obiectivul nostru, a fost play-off-ul şi acum e barajul. E important să mai obţinem două victorii, echipa s-a descătuşat, am avut în prima repriză momente foarte bune, am avut momente în care am dominat Craiova, momente în care, pe lângă cele două goluri, am mai avut două trei situaţii. Dar, la fel de adevărat, Craiova ne-a presat pe finalul jocului şi au ratat două-trei situaţii foarte mari”, a declarat Dan Alexa.

„Am pierdut, felicit Timişoara pentru cele trei puncte, într-adevăr s-au mobilizat foarte bine pentru meciul cu noi. Din păcate nu am reuşit să câştigăm trei puncte foarte importante. Vreau să-mi felicit totuşi băieţii pentru repriza a doua. Într-adevăr au jucat fotbal, am avut ocazii, dar din păcate a fost, nu ştiu, prea târziu. Şi vreau să felicit şi brigada de arbitri pentru că Timişoara a avut azi un arbitraj foarte bun. Mi-aş dori şi eu să am aşa un arbitraj acasă… Se întâmplă, probabil ne-au surprins cei de la Timişoara, au venit cu un pressing avansat, am greşit la acea fază, la Negru, când trebuia să paseze, a întârziat, a scos Axente acel penalty şi din păcate a şi reuşit să marcheze… Trebuie să ne odihnim pentru meciul următor că e iarăşi o partidă foarte importantă”, a spus şi Eugen Trică, frustrat de eşecul pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.