Parcul Civic din Timișoara, modernizat abia după ce Colterm își schimbă țevile....

Parcul Civic din Timișoara, modernizat abia după ce Colterm își schimbă țevile. Va avea o fântână ornamentală și aproape 4.000 de trandafiri FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Se lucrează și nu prea la reabilitarea Parcului Civic. Lucrările ar trebui să fie gata în luna iulie, însă vremea ploioasă îi ține pe muncitori departe de șantier.

Nu doar pentru timișorenii care vizitează sau traversează parcul este important ca treaba să fie gata cât mai repede, ci și pentru spectatorii Teatrului Național, având în vedere că Sala 2 se află chiar în parc.

Potrivit reprezentanților municipalității, în prezent se lucrează la alei, se nivelează terenul, se introduce sistemul de irigat,  se lucrează la pergola de la intrare și la gazon, în unele locuri.

În Parcul Civic, primăria are în derulare și un proiect cu finanțare europeană pentru schimbarea unor conducte ale Colterm și au trebuit corelate lucrările, astfel încât să nu fie nevoie să se sape din nou șanțuri prin parc, după ce acesta ar fi fost reabilitat. După finalizarea lucrărilor la sistemul de termoficare, se vor putea finaliza și lucrările din Parcul Civic.

În data de 25 noiembrie 2019, a fost predat amplasamentul pentru deschiderea șantierului, iar durata lucrărilor ar fi trebuit să fie de șase luni. Însă venirea iernii și pandemia de coronavirus au întârziat lucrările.

Pentru modernizarea Parcului Civic, executant este Asocierea Elf Road SRL – D& Garden Design SRL, care a câștigat licitația, cu o valoare a contractului de 5,6 milioane de lei, cu TVA inclus. „Finanțarea inițială a fost de la bugetul local, dar în acest an, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a obținut patru milioane de lei de la guvern pentru a putea finaliza lucrările în cursul lunii iulie”, au mai precizat reprezentanții primăriei.

Lucrările vizează montarea de pavele pe lei, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă pavate cu lespezi de piatră, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole, 115 bănci din lemn, cinci bănci din piatră, două bănci circulare Sole și două rastele de biciclete.

Va apărea și o fântână ornamentală cu diametrul de peste patru metri, într-o piațetă din vecinătatea Sălii 2. Vor fi plantați aproape o mie de arbori și arbuști,  pini, tuia, magnolii și liliac, arborele de lalea, rhododendron, hortensii, lavandă, azalee și aproape 4.000 e fire de trandafiri.

„Suprafața totală pe care se lucrează este de 67.676 metri pătrați cu alei și platforme în trei zone: n spatele magazinului Bega, lângă Casa Căsătoriilor și pe bulevardul Ion C.


Brătianu”, ne-au mai transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.