Simonis pune la dispoziția Colterm specialiștii PSD. Ce apel a făcut guvernului

Simonis pune la dispoziția Colterm specialiștii PSD. Ce apel a făcut guvernului

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, a declarat, joi, că este îngrijorat de situația Colterm.

„Semnalul de alarmă pe care vreau să îl trag astăzi este legat de atitudinea Câțu cu privire la Timișoara, o atitudine sfidătoare. Practic, Câțu, Orban, Barna n-au dat nici doi bani pe Timișoara, pe timișoreni sau pe timișeni pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni este absolut șocant. Câțu, Barna și ceilalți au uitat că USR a câștigat Primăria Timișoara și cu toate acestea n-au făcut nimic în aceste zile pentru a sprijini Timișoara, pentru a-i oferi ceea ce merită nu ceea ce cere, ci ceea ce merită pentru că Timișoara contribuie de zeci de ani cu sume imense la bugetul de stat. Este, după București, principalul contribuabil la bugetul național și Guvernul are obligația de a-i oferi acestui oraș sumele necesare mai ales în momente grele. De aceea, somez Guvernul Câțu, somez parlamentarii de Timiș ai puterii ca în cel mai scurt timp Guvernul României să ia măsurile necesare pentru a sprijini în regim de urgență orașul” a declarat, joi, deputatul Alfred Simonis.

Liderul social-democrat a mai precizat că la Primăria Timișoara avem un primar total depășit de situația în care se află.

„Nu mai are nicio legătură domnul Fritz cu candidatul Dominic Fritz din campania electorală, care le știa pe toate, dădea soluții. Este un personaj timorat, se plânge în permanență de greaua moștenire, se lamentează, dar nu vine niciodată cu soluții”, a afirmat Simonis.

Referitor la amenda primită de Colterm pentru că nu a cumpărat certificatele CO2, deputatul a spus că situația este una catastrofală pentru că se poate pune sechestru pe patrimoniul companiei.

„Furnizorii Colterm vor pune sechestru atât pe conturile companiei, dar și pe patrimoniu, care este în domeniul public al Timișoarei.


S-ar putea ca această prostie a administrației Fritz, dar și a partenerilor de dreapta, să aibă consecințe penale. Nu poți să pierzi imobile, nu poți să lași un oraș fără căldură și apă caldă în plină iarnă și să scapi așa doar pentru că nu te-a dus mintea. Ce m-a frapat a fost această dihotomie între PNL și USR, între Nica și Fritz, parcă nu ar fi colegi de alianță. Aceste atacuri au fost ipocrite și cinice. În 5 mai, domnul Nica ne spunea că guvernul va ajuta Timișoara cu o contribuție financiară consistentă pentru cumpărarea certificatelor verzi”, a mai declarat Alfred Simonis.

Liderul PSD Timiș a fost de părere că Timișoarei i se cuvin acești bani pentru ajutorarea Colterm.

„După ce domnul Nica și doamna Ghorghiu spuneau că vor veni cu bani de la Guvern pentru cumpărarea certificatelor verzi acum ne spun că nu mai putem să stăm cu mâna întinsă. Este o atitudine cinică, ipocrită, sfidătoare, a celor doi. Pe de altă parte, cer demisia primarului Fritz, care are sprijin liberal. Dacă domnul Nica și doamna Gorghiu spun că Fritz ar trebui să plece oare nu ar trebui și ei ar trebui să plece?”, a mai adăugat Alfred Simonis.

Deputatul PSD a cerut ca Primăria Timișoara să prezinte public un plan de redresare al companiei de termoficare.

„Am vorbit cu colegii mei de la București și punem la dispoziție specialiștii partidului în domeniu pentru a găsi soluțiile cele mai bune, evident, dacă cei de la primărie își doresc. S-a văzut că sunt profund incompetenți și nu au astfel de specialiști. Ar fi făcut ceva dacă ar fi avut specialiști”, a mai punctat Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.