Avram Iancu va înota continuu 12 ore pe Bega. Bibliotecarul din Petroşani...

Avram Iancu va înota continuu 12 ore pe Bega. Bibliotecarul din Petroşani se antrenează pentru doborârea unui nou record mondial

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Temerarul Avram Iancu, deţinător al mai multor recorduri naţionale, e pregătit pentru o nouă provocare.


Acesta va înota duminică 12 ore pe cursul canalului Bega, fără oprire, între două poduri din Timişoara. În acest mod, bibliotecarul din Petroşani se pregăteşte pentru doborârea unui record mondial în Ungaria – 72 de ore de înot continuu pe lacul Balaton!

Iancu, primul om care a înotat un fluviu fără un costum neopren, totodatp deţinător a multiple recorduri, va înota timp de 12 ore continuu în cursul zilei de duminică, între podurile Mitropolit Andrei Șaguna, din centrul oraşului, și Traian, timp în care nu se va atinge deloc de barca însoțitoare sau de mal.

Acţiunea de duminică va începe la ora 9.00 la podul din centrul Timişoarei. Totul e ca parte din pregătirea sportivului pentru tentativa din 17 iulie, când acesta trebuie să înoate 72 de ore continuu, aproximativ o distanţă de 150 kilometri, pe lacul Balaton, din Ungaria, pentru a doborî un nou record mondial.

În urmă cu doi ani, Avram Iancu s-a clasat pe 3 la ultramaratonul de la Polul Nord „6633 Arctic Ultra”. De asemenea el mai deţine şi alte realizări specifice: a înotat pe cursul Dunării de la izvoare până la Marea Neagră şi a traversat înot Canalul Mânecii şi Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.