Percheziții la Colterm SA, într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri...

Percheziții la Colterm SA, într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri UPDATE Reacția primarului Fritz: „Sunt legendare în Timișoara informațiile privind căpușele din jurul companiei”

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) au efectuat, în această dimineață, percheziții la sediul Colterm, societatea de termoficare din Timișoara care se confruntă cu grave probleme financiare de mai mulți ani.

Conform primelor informații, sunt verificări într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în care sunt anchetate legat de delapidare și fals în înscriusri, fiind investigată dispariția unor cantități mari de fier vechi. Polițiștii de la SICE au ridicat mai multe documente. Reprezentanții Colterm nu au dorit până acum să dea declarații.

Vă reamintim că, în ultima perioadă, societatea de termoficare a trecut printr-un nou scandal care i-a agravat problemele financiare, după ce Colterm a primit o amnedă consistentă din partea autorităților de mediu.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Primarul Fritz consideră că ancheta din care fac parte perchezițiile de astăzi este doar începutul.

„Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acțiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței.


Am aflat că acțiunea poliției, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanțele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privată și verifică dacă acolo s-a produs o delapidare. Sunt legendare în Timișoara informațiile privind căpușele din jurul companiei, Curtea de Conturi a constatat niște operațiuni la limita legii și nu voi ezita să aduc în fața justiției orice dovadă susceptibilă de corupție. Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuãm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceștia să se scurgă în buzunare private și care acum sunt extrem de vocale în spațiul public. Primăria Timișoara și societățile din subordinea Consiliului Local Timișoara vor fi întotdeauna deschise și vor colabora cu polițiștii și procurorii, astfel încât sã curãțãm administrația și societãțile statului de profitori”, a transmis edilul-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.