Primarul Fritz încearcă să acopere scandalul amenzii uriașe de la Colterm fluturând...

Primarul Fritz încearcă să acopere scandalul amenzii uriașe de la Colterm fluturând o nouă organigramă votată de un CA ilegal

3
DISTRIBUIȚI

Administrația Dominic Fritz încearcă, înainte de ședința AGA de mâine, să acopere scandalul de proporții de la Colterm SA pe tema amenzii de peste 100 milioane de lei primite pentru că nu au fost achiziționate certificatele pentru gazele de seră cu un ”mare” anunț.

Primăria Timișoara a trimis, astăzi, un comunicat de presă în care anunță ”Consiliul de Administrație al Colterm a decis, în ședința din această săptămână, să eficientizeze activitatea companiei, aflată într-o situație financiară dificilă în ultimii ani, prin reducerea posturilor de directori de la 7 la 4. De asemenea, CA pregătește și o restructurare a companiei”. De asemenea, pentru etapa a doua, Colterm ”va reduce numărul de posturi cu 20%, ceea ce înseamnă o reducere de aproximativ 160 din numărul total de posturi, în marea majoritate personal neimplicat în procesul de producție”.


Pentru a deveni funcțională, organigrama trebuie aprobată de AGA, adică de Consiliul Local Timișoara.

Primarul Dominic Fritz vorbește despre reducerea cheltuielilor ca ”să devină eficientă și stabilă. Având în vedere situația financiară a societății, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcțiile de conducere. Prea mulți ani Colterm a fost un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpușată de diverse interese personale sau de partid”.  Edilul Timișoarei nu a pomenit nimic însă despre procedura de achiziție cu dedicație inițiată de administrația sa pentru inițierea concordatului, care a fost anulată de CNSC pentru că administrația locală a vrut să ia locul justiției.

Comunicatul de presă vine la câteva ore după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că mandatul directorului general Petre Nenu a fost prelungit în aceeași ședință de consiliu de administrație de luni în care s-a aprobat și noua organigramă, deși cu câteva zile înainte Oficiul Registrului Comerțului Timiș a atras atenția că actualul CA de la Colterm SA funcționează în afara legii, având acum un număr par de membri, după demisia unuia dintre aceștia. În acest context, orice decizie aprobată de acest CA poate fi atacată și anulată.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.