SCM Timişoara şi-a prezentat noii manageri de la secţiile de baschet şi...

SCM Timişoara şi-a prezentat noii manageri de la secţiile de baschet şi handbal. Strategie axată pe propria pepinieră

0
DISTRIBUIȚI
Ovidiu Durnea (cu tricoul violet, stânga), Sergiu Paşca (cu maioul alb, dreapta)

SCM Timişoara a oficializat mişcările din fruntea a două secţii. Noul manager la cea de baschet e Sergiu Paşca iar la handbal se va merge pe mâna lui Ovidiu Durnea. Ambii au ca punct comun preocuparea pentru creşterea jucătorilor tineri.

SCM-ul apelează la „cartea” tineretului, de voie, de nevoie. Tot azi s-a vorbit şi de situaţia financiară, afectată şi de ultima vizită a Curţii de Conturi. Măsuri cu scop de a mai regla risipa de dinainte. De altfel, creşterea juniorilor, precum şi dorinţa de a aduce sponsori a mai fost invocată de-a lungul anilor, cu realizări minime… Altfel, până la stabilirea prin concurs a noului director SCM, clubul autorităţilor locale a făcut schimbări notabile în fruntea secţiilor de baschet şi handbal. Radu Ţoancă, membru CA la SCM, a vorbit şi despre faptul că clubul municipalităţii are nevoie de cel puţin un ofiţer de presă după restructurări.

„Ce vrem să facem e să dezvoltăm acest club, să devină o bază solidă, încercăm să ne organizăm cât mai bine din punct de vedere al managementului, sperăm să reuşim să ne încadrăm şi cu bugetul şi performanţa să fie pe măsură. Sperăm ca într-un termen relativ scurt să avem un nou director la club, care să cunoască sportul în amănunt, să fie un bun manager. El va fi cel care va coordona întreg clubul şi Primăria doar va supraveghea. Scopul va fi să atragem foarte mult şi din capitalul privat… să arătăm că construim ceva solid şi de calitate. E important să atragem tinerii spre sport. Avem aceste trei secţii importante (baschet, handbal, rugby), unde ne putem dezvolta şi putem să ne extindem la nivel de judeţ… îmi amintesc că Poli la fotbal a făcut performanţă în anii aceia cu oameni din întreg Banatul… Trebuie să ne îndreptăm din nou spre copii, şcoli…”, a spus, printre altele, Cosmin Tabără, viceprimarul Timişoarei.

„Vrem să restartăm clubul, e foarte important că începem să întregim echipa, mai avem nevoie doar de director de club, procedura alegerii a fost începută, sper ca în maximum o lună să avem acest concurs şi atunci clubul va fi funcţional 100%.


Ne-am propus să mutăm centrul de greutate în club spre centrele de copii şi juniori de aceea managerii au legături foarte strânsă cu partea asta…”, a adăugat Sorin Şipoş, reprezentantul primarului în CA-ul clubului.

Noul manager al secţiei de baschet este Sergiu Paşca, după ce Dragan Petricevic nu mai putea continua pe ambele funcţii, el fiind şi antrenor şi absentând de altfel astăzi din motive medicale. Conducerea e foarte ambiţioasă sperând ca secţia de baschet să ofere anual câte un jucător seniorilor. „Scopul meu e în principal dezvoltarea sectorului juvenil. Am colaborat cu Dragan Petricevic. Am reuşit cumva să ajungem cu echipa U16 la turneul final, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult pentru Timişoara. Vreau să atrag sponsori, să schimb puţin imaginea acestei secţii şi să atragem oameni de afaceri care iubesc sportul”, a declarat Paşca.

Dan Dumitru, doar la academie

Schimbare majoră a fost şi la secţia de handbal, acolo unde Dan Dumitru a rămas doar pe funcţia de conducere de la Centrul de juniori.

Şipoş a precizat că „aici parteneriatul cu Univ. Politehnica se apropie de final, pregătim astfel incât SCM la handbal să poată să folosească in continuare Politehnica in denumire şi incercăm să avem cu CSU un protocol mult mai strâns… noul manager al secţiei, Ovidiu Durnea, ca profil e asemănător cu colegul de la baschet. Având preocupări tot in domeniul juvenil”.

„Ca şi manager la secţia de baschet SCM, vom incerca să implementăm strategia de la copii şi juniori. Au luat medalii, am promovat tineri, la loturile naţionale… vrem să se regăsească la seniori. La fel, va trebui să readucem inapoi oameni din Timişoara la echipă. Când vom reuşi să umplem sala vor fi oameni care vor dori să-şi lege numele/firma de SCM Timişoara.

La handbal Atilla Horvath şi-a terminat interimatul şi va rămâne antrenorul principal al echipei in noul sezon. „Obiectivul principal e realizarea unei echipe in doi-trei ani, cu jucători tineri, care să aibă un cuvânt de spus pe viitor in handbalul timişorean şi nu numai. Acest lucru se va face doar cu experienţa jucătorilor timişoreni din actualul lot. E foarte important să facem coeziunea dintre jucătorii care sunt la loturi naţionale, de juniori, cadeţi şi cei cu multe meciuri internaţionale…. Vrem şi performanţă”, a conchis Horvath.

Tot la handbal s-a vorbit şi despre o colaborare deja existentă cu Pick Szeged, un partener tradiţional de amicale şi turnee pentru Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.