Deputatul Claudiu Chira candidează la președinția PNL Timiș: „Frica este adevăratul motiv...

Deputatul Claudiu Chira candidează la președinția PNL Timiș: „Frica este adevăratul motiv din spatele declarațiilor spumoase și fără acoperire ale actualei foste conduceri”

1
DISTRIBUIȚI

Deputatul liberal Claudiu Chira a anunțat că va candida la funcția de președinte al PNL Timiș. El devine astfel adversarul direct al lui Alin Nica. Acesta din urmă declara sâmbătă că regretă susținerea pe care i-a oferit-o ca să ajungă în Parlament.

„Alegerile pentru conducerea PNL Timișoara din acest an vor rămâne, din păcate, ca  fiind cele mai tensionate și atipice (în sensul negativ) pe care acest partid le-a înregistrat în ultimii 30 de ani. Mă simt dator în primul rând, față de colegii mei care cred, la fel ca mine, în valorile reale ale liberalismului, să fac o scurtă radiografie a unei zile pe care mi-aș fi dorit să nu o trăim niciunul dintre cei care susținem cu tărie valorile acestui partid istoric.

Cu doar 12 ore înainte de momentul alegerilor, președintele interimar, Alin Nica, împreună cu secretarul general, Dănuț Groza, au decis, de la sine putere, să schimbe locația stabilită pentru desfășurarea alegerilor. Inițial s-a stabilit, în cadrul filialei, că alegerile PNL Timișoara să aibă loc sâmbătă, 3 iulie, ora 10, la Gradina de vară. Speriați probabil de numărul mare de posibili participanți, mare parte dintre ei susținători ai lui Raul Ambruș, și pentru a limita numărul delegaților, aflăm că, de fapt, locația va fi Sala Filarmonicii Banatul. Dar s-a modificat și ora, de la 10, la 9 dimineața, anunțați fiind doar susținătorii contracandidatului Cosmin Tabără”, a relatat Claudiu Chira.

Deputatul liberal mai spune că „dacă ar fi fost doar aceste lucruri, cu siguranță că ar fi rămas doar ca niște încercări disperate ale echipei unuia dintre candidații la președinția PNL Timișoara și ar fi fost clarificate, ulterior, în cadrul partidului, așa cum este normal. Însă încercările de intimidare nu s-au oprit aici”.

Chira mai spune că este pentru prima dată în istoria filialei partidului când, la momentul unor alegeri interne, să fie angajată o firmă de pază privată chiar de către secretarul general, Dănuț Groza.

„De ce a simțit nevoia să facă acest lucru, care îi este justificarea gestului, cu siguranță că dl Groza va răspunde, zilele următoare, tuturor colegilor care nu au fost lăsați să intre în sală, pe motiv că nu mai este loc. Acțiunile în forță au continuat și după ce Sala Capitol a fost plină și, teoretic, trebuia demarată procedura alegerilor, cu tot ce presupune aceasta. Evident că, absolut contrariați de aceste practici demne de epoca stalinistă am solicitat câteva explicații organizatorilor de ce era necesară această măsură de forță.


Depășiți probabil de reacția sălii, au recurs la o altă metodă care, credeau ei, vor reuși să calmeze lucrurile. Tot de la sine putere, fără a solicita votul adunării prezente, așa cum prevede statutul partidului, președintele interimar Alin Nica a anunțat că alegerile se amână”, mai relatează Claudiu Chira.

Parlamentarul spune că nu a putut să stea nepăsător și să asiste cum sunt călcate în picioare toate procedurile democratice ale acestui partid.

„Cum este normal în astfel de situații, am solicitat opinia conducerii de la București. Mesajul a fost cât se poate de clar: dacă sunt îndeplinite toate condițiile statutare, alegerile continuă. Lucru pe care l-am transmis personal colegilor aflați în sală. O altă surpriză neplăcută am avut-o în momentul în care am constatat că, atât buletinele de vot, cât și convocatorul au fost închise într-o cameră, evident de același grup ,,mai liberal decât liberalii”. Din păcate, am fost obligat de situație să apelez la sprijinul poliției pentru ca buletinele și convocatorul să fie predate reprezentanților aflați în sală, pentru a-și exercita dreptul democratic de a alege noua conducere PNL Timișoara.   Cum era de așteptat, toate aceste evenimente nefericite care au avut loc cu ocazia acestor alegeri sunt un motiv pentru ,,deontologii” celorlalte partide să reacționeze și să ne dea lecții de democrație. Uitând, evident, să se uite în propria ogradă. Dar, din nefericire, le-am dat motive. Întreaga procedură de alegeri a fost înregistrată video și s-a desfășurat cu prezența presei în sală”, mai afirmă deputatul liberal.

Claudiu Chira mai precizează că reacția sa și a celorlalți susținători ai lui Raul Ambruș nu a fost aceea de a face un circ ieftin și de a deveni subiecte de ziar, ci a fost reacția absolut firească a unor liberali adevărați care nu pot accepta ca cele mai elementare principii democratice, necesare oricărui partid politic, cu atât mai mult a celor care sunt urmașii Brătienilor, să fie călcate în picioare de câteva personaje care cred că așa e bine, că politica se face prin forță.

„Nu, domnilor, nu e bine. Și ați putut constata chiar astăzi (n.r. – duminică) când votul celor care au văzut o speranță în alegerea lui Raul Ambruș, a învins! În mod democratic, în ciuda jocurilor murdare la care ați apelat. Orice competiție naște tensiuni. Dar, până la acest alegeri, acestea s-au manifestat prin discursuri mai mult sau mai puțin contondente, cu replici mai mult sau mai puțin acide, manifestate în cadrul filialei. Spectacolul grotesc pe care l-a pus în scenă actuala conducere a PNL Timiș va rămâne ca o amintire tristă din istoria acestui partid”, a mai spus Chira.

Acesta și-a anunțat candidatura la postul de președinte al PNL Timiș. „Da, este nevoie de o schimbare la nivelul mentalității întregii filiale PNL Timiș, pentru întoarcerea la valorile reale ale liberalismului. Motiv pentru care am decis că este momentul să îmi asum înscrierea în competiția pentru funcția de președinte PNL Timiș, pentru ca nici unui membru să nu i se mai îngrădească vreodată un drept statutar. Frica este adevăratul motiv din spatele declarațiilor spumoase și fără acoperire ale actualei foste conduceri a PNL Timiș”, a mai transmis Chira.

Pe lângă Chira, pentru șefia filialei vor candidat interimarul Alin Nica, dar și fostul secretar general al PNL Timiș, Alin Popoviciu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.