Ministrul Transporturilor, despre „coșmarul șoferilor”, porțiunea Coșava – Coșevița din DN 68A:...

Ministrul Transporturilor, despre „coșmarul șoferilor”, porțiunea Coșava – Coșevița din DN 68A: „Vom avea un drum decent”

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă de la USR PLUS, a anunțat, duminică, la Timișoara că lucrările pe DN 68A Coșava – Coșevița, șosea despre care a spus în trecut că era „o rușine națională”, se vor finaliza la finele săptămânii viitoare, așa cum era preconizat.

„Vom avea un drum decent. Nu vom avea încă autostrada, care este soluția definitivă, dar și acolo am făcut pași importanți înainte. Am deblocat acel proiect care era suspendat de luni de zile, s-au depus candidaturile la licitația pentru sectorul de nouă kilometri Lugoj – Deva lotul 2.


Suntem pe final cu evaluarea și selectarea listei scurte a celor șase firme care vor depune oferte. E o licitație cu pre-calificare. Este unul dintre cele patru proiecte de autostradă inclus în PNRR”, a spus Cătălin Drulă. Ministrul Transporturilor a mai reamintit că a fost deblocat integral proiectul „Centura Timișoara Sud”.

Cătălin Drulă a mai spus că pentru drumul de legătură cu autostrada din zona Sânandrei, noua descărcare, a fost emisă vineri autorizația de construire.

„Practic, am creat toate premisele ca constructorii să lucreze pe aceste proiecte și le vom monitoriza foarte serios, nu acceptăm întârzieri. Lucrăm și la viitoarele proiecte de infrastructură, că vorbim de viitoarea magistrală de cale ferată, că vorbim de închiderea inelului prin varianta de ocolire vest sau de autostrada Timișoara-Serbia, care este în fază avansată de pregătire”, a spus, duminică, ministrul.

În ceea ce privește noua descărcare de la Sânandrei, ministrul a precizat că există un contract de proiectare și execuție. Există un termen de șase luni pentru proiectare, care nu e încheiat. „Vine proiectul tehnic în săptămânile următoare și trecem la execuție. Din septembrie vor curge cele 18 luni pentru construcție. Mergem pe termenele contractuale. E un contract ce nu are blocaje, am făcut exproprierile, nu sunt motive. Este un studiu de fezabilitate recent, nu uitat în sertar, n-ar trebui să fie probleme în derulare”, a mai declarat Cătălin Drulă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.