USR-iștii, prinși la mijloc în războiul taberelor din PNL. Ghinea: „Suntem folosiți...

USR-iștii, prinși la mijloc în războiul taberelor din PNL. Ghinea: „Suntem folosiți ca sac de box”

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat, vineri, la Timișoara, că este enervant faptul că USR PLUS a fost implicat în războiul celor două tabere din PNL.

Ghinea a spus că în data de 28 august se va discuta, la nivelul USR PLUS, în cadrul unei ședințe, despre viitorul formațiunii politice în coaliția de la guvernare.

„În 28 august vom avea un comitet în care colegii noștri din țară vor veni și vom avea o discuție pe un raport cu ce s-a întâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o primă discuție despre ce vom face mai departe. Dacă e după mine, va trebui la șase luni să spunem partidului asta am reușit să facem, asta nu am reușit, mai stăm, nu mai stăm, preferința mea ar fi să mai stăm cât putem încă să livrăm”, a spus Cristian Ghinea.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost tranșant cu privire la tensiunile din coaliție.

„Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiți noi ca sac de box, noi, miniștrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri și e nevoie în coaliție de încredere.


Apoi, se tot vântură ideea ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se așază și rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele că un fel de… E o tâmpenie. Înțeleg că sunt unii supărați de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri. USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliție, înțelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliție, dar nu e ca și când s-au dat de pomană ministere. S-au dat pe niște procente electorale”, a spus Ghinea.

Acesta a mai declarat că USR PLUS ar putea trece oricând în opoziție, deși acest lucru nu este dorit în clipa de față.

„Dacă nu se mai convine această distribuție, noi putem trece în opoziție. Dacă… Nu zic. Dar să tot fim așa amenințați în discuțiile din PNL că poate îi luăm lui ăsta ministerul ăsta, poate îi luăm lui Drulă ministerul. Ministerul lui Drulă acum performează, efectiv a ajuns la 280 la sută rată de absorbție pe infrastructură și la jumătatea anului a consumat toți banii de la buget. Acesta este gradul de performanță al lui Drulă. De ce se pune în discuție să se ia ministerul asta de la Drulă? Un guvern stabil și o coaliție trebuie să se bazeze pe o predictibilitate. De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba și mesajul meu este foarte clar și răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după congresul PNL. Dacă așa se pune problema, atunci plecăm”, a declarat Cristian Ghinea la Timișoara.

Ghinea a mai spus că Guvernul nu este în pericol de a cădea.

„Guvernul nu este în pericol să cadă. Vorbim de un Guvern care nu reușește să facă reformele așa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reușește? Pentru că toată lumea așteaptă să termine jocul muzical de la PNL din congres”, a mai declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.