Electropop și indie rock: Sofia Zadar a lansat un nou videoclip

Electropop și indie rock: Sofia Zadar a lansat un nou videoclip

0
DISTRIBUIȚI

Muziciana art-pop Sofia Zadar a lansat videoclipul piesei „Queen of Cups”, cel de-al doilea single de pe EP-ul său „Lyra”, ce urmează a fi lansat pe 22 august. „Queen of Cups” a fost scrisă de Sofia Zadar și produsă la studio-ul Cirkular din Cluj, alături de producătorul Andrei Bobiș. Videoclipul a fost filmat la începutul lunii iulie și l-a avut ca director de imagine pe Ștefan Aghițoaie.

„Queen of Cups” explorează relația dintre traumă și grijă, dintre spațiile emoționale cele mai vulnerabile și potențialul lor de transformare. Piesa are ca punct de plecare arhetipul din tarot al reginei de cupe, care invită spre descoperirea subconștientului și a sinelui care simte, spre întruparea unui spațiu liminal între lumea exterioară și cea interioară. Astfel, videoclipul ne arată călătoria emoțională a personajului Regina de Cupă, din terenuri aride până în mare, explorând extremități spațiale și temporale, iar în final întrupând deschiderea în fața necunoscutului. Cu un sound dream pop, piesa îmbină percuții expansive inspirate din synthwave-ul anilor ‘80 cu chitare ce amintesc de new wave, completate de lirismul confesiv și straturi vaste de synthuri atmosferice și cromatice.

„Queen of Cups” a fost scrisă în martie 2020. Sofia Zadar descrie procesul de lucru: „Mă gândeam la cum, într-o societate profund patriarhală, în care tindem să valorizăm rațiunea și productivitatea, spațiile noastre interioare cele mai adânci și complexe rămân reprimate și ne-explorate.


Pentru mine, miza piesei a fost foarte simplă: să pun pe masă un maxim de deschidere și vulnerabilitate și să explorez încotro mă duce emoțional. De la traumă la grijă, de la depresie la solidaritate și de la contactul pe care îl avem cu propriile noastre emoții la felul în care asta ne face mult mai capabili să ne conectăm în mod real cu cei din jur. Chiar și când am intrat în studio și discutam prima oară ideile de producție cu Andrei, i-am spus că nu am nicio pretenție sau referință estetică obligatorie, tot ce vreau e să fie o piesă care sună ca și cum te-ar ține în brațe. Nimic mai complex, doar ceva blând cu atmosferă de empatie. Am ajuns să valorizez asta mult mai mult decât toată raționalitatea cinică din lume.”

Sofia Zadar activează din 2018, timp în care a avut numeroase concerte în locuri precum Club Control, Expirat Halele Carol, Fabrica, Londohome etc. În 2020 a lansat primul său EP, Sunday Blue, iar în 2021 urmează să-l lanseze pe cel de-al doilea: Lyra, o meditație ecofeministă asupra transformărilor colective. Muzica sa explorează spațiile de legătură dintre emoțional și social dintr-o perspectivă queer și feministă, iar estetic se situează în zona de art pop, cu influențe electropop și indie rock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.