Copiii merg la școală indiferent de rata de infectare. Vor fi luate...

Copiii merg la școală indiferent de rata de infectare. Vor fi luate teste din salivă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1850865676">

Elevii și preșcolarii merg la școală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi și profesori.

Potrivit deciziei CNSU, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Modalitățile de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se vor decide în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală.

Se propune utilizarea în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Testele rapide antigen salivare pentru COVID-19 utilizate la nivelul statelor Uniunii Europene vor fi identificate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Prin decizie CNSU, se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.