Etapa națională a competiției de idei Climate Launchpad 2021 și-a desemnat câștigătorii

Etapa națională a competiției de idei Climate Launchpad 2021 și-a desemnat câștigătorii

0
DISTRIBUIȚI

La etapa națională a competiției de idei inovatoare „Climate Launchpad 2021” desfășurată în urmă cu câteva zile, trei din cele opt echipe participante s-au calificat pentru Finala Regională pentru Europa de Est și Orientul Mijlociu lărgit a Climate Launchpad 2021, care care va avea loc în perioada 29 – 30 septembrie 2021, și unde acestea vor concura alături de echipe din 12 țări pentru a ocupa un loc la Grand Global Final.

Echipele calificate sunt „Verde”, o platformă on-line de sprijinire a producătorilor agricoli locali, „EcoTree”, un marketplace inovator ce pune în legătură colectorii cu generatorii de deșeuri și digitalizează procesul de reciclare, și „EfdeN Terry”, care propune soluții pentru refolosirea bateriilor uzate, provenite de la mașinile electrice.

La Finala Regională vor participa 36 echipe, împărțite pe șapte tematici și șapte ateliere: Adaptation and Resilience, Circular Economies, Clean Energy, The Next Big Thing, Food Systems, Urban Solution, Sustainable Mobility, iar 14 echipe câștigătoare ale ediției regionale vor participa, în perioada 27-29 octombrie, la Grand Global Final pentru câștigarea unei prime investiții în afacerea lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului EIT CLIMATE KIC, organizează anual Finala Națională  Climate Launchpad, cea mai mare competiție de idei în domeniul „clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.


Scopul este accelerarea inovațiilor care să conducă la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon, prin descoperirea celor mai bune idei sustenabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.