EXCLUSIV De ce nu are Colterm, din nou, gaz metan, deși oficialii...

EXCLUSIV De ce nu are Colterm, din nou, gaz metan, deși oficialii au anunțat rezolvarea problemei

0
DISTRIBUIȚI

Deși astăzi atât primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cât și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, au anunțat că s-a găsit o soluție pentru furnizarea de gaz metan către Colterm, pentru o săptămână, nici la ora 20,00 nu s-a rezolvat problema.


După intervențiile făcute de Ministerul Economiei, s-a ajuns la un acord de principiu ca OMV Petrom să asigure furnizarea de gaz, urmând ca plata să fie făcută în avans.

Cu toate acestea, semnarea contractului este întârziată din cauza noului statul al societății de termoficare Colterm SA, care de ieri este în insolvență și are numit un administrator judiciar provizoriu. Se caută soluția juridică astfel încât furnizorul de gaz să nu fie ”prins” astfel încât să fie obligat să livreze companiei de termoficare gaz metan în continuare, indiferent de situația financiară, având în vedere că acum societatea comercială funcționează în baza unei legi speciale – legea insolvenței. Surse implicate în procesul de negociere au declarat că se așteaptă ca în această noapte să se semneze contractul de furnizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.