Ripensiştii o văd pe Politehnica uşor favorită, dar nu se tem de...

Ripensiştii o văd pe Politehnica uşor favorită, dar nu se tem de derby-ul local: „Întotdeauna este o încărcătură”

0
DISTRIBUIȚI

 

Politehnica şi Ripensia se văd sâmbătă pe „Dan Păltinişanu” într-un derby local mai degrabă al suferinţei fotbalului timişorean în acest sezon de „B”. Cele două trupe de pe Bega sunt la egalitate aproape perfectă după zece runde, dar în partea a doua a clasamentului, cu câte zece puncte din zece partide. Roş-galbenii admit că au şansa a doua în runda 11, mai ales că alb-violeţii au un palmares direct mult mai bun. Cu toate acestea „Ripi” speră să se impună prin dorinţa de afirmare a jucătorilor tineri, fără un nume la nivel înalt.

Cu un gol mai mult decât trupa oaspete de sâmbătă, Poli e pe 13, la mustaţă, iar roş-galbenii nu se împacă nici ei cu poziţia a 14-a, nedemnă de renumele lui „Ripi” de altădată, club care chiar în această zi în urmă cu 93 de ani s-a consistuit oficial. Pe cifre alb-violeţii stau mult mai bine în această epocă modernă: cu şapte victorii din 11 întâlniri şi doar două eşecuri în „oficiale”, dintre care unui în Cupă (în 90 de minute).

Deşi a pierdut drastic jocul cu „U”, scor 0-3, chiar pe „Dan Păltinişanu” săptămâna trecută, antrenorul Iulian Muntean e optimist şi crede că elevii săi pot să se impună: „Întotdeauna meciurile cu Poli ne duc la maxim şi, pe de o parte, e o şansă bună să schimbăm impresia neplăcută pe care poate am lăsat-o după meciul cu U Cluj, de asta e bine la fotbal, că săptămână de săptămână ai meci şi poţi schimba impresia lăsată. Este un meci foarte greu pentru noi, poate şi prin prisma locului din clasament pe care-l ocupăm şi al numărului de puncte pe care l-am acumulat. Din păcate şi Poli este în aceeaşi situaţie şi e păcat ca ambele echipe ale Timişoarei au reuşit să adune doar câte 10 puncte în 10 etape. Alta era încărcătura jocului dacă eram undeva pe locurile 2-3 şi ne băteam pentru play-off.


Dar aşa e poate un derby al suferinţei, un derby al oraşului din care poate o echipă va ieşi avantajată dacă va câştiga… şi cealaltă va avea în continuare o viaţă foarte grea. Avem avantaj că nu trebuie să motivăm foarte tare băieţii, ei vin direct motivaţi pentru meciul acesta. Sperăm să reuşim să luăm cele trei puncte… În mod normal Poli e favorită în aceste meciuri şi datorită meciurilor care s-au disputat până acum între noi. Cel puţin de când sunt eu la club avem o singură victorie, pe Dan Păltinişanu, cu golul lui Popovici, şi a mai fost o remiză, în rest au fost doar înfrângeri. Prin prisma asta mi se pare Poli puţin favorită şi prin prisma faptului că au jucători de valoare, care au evoluat în Liga I. Spre deosebire de noi… dar, poate printr-o capacitare foarte bună, o dăruire exemplară şi, exact cum le-am zis, toată săptămâna asta muncind de două ori mai mult decât adversarul, poate putem să ne aducem noi victoria de partea noastră”.

Cel mai vechi component al Ripensiei a prins chiar primele dueluri oficiale cu Politehnica suporterilor. „Va fi un meci foarte frumos, un derby local, întotdeauna este o încărcătură, dar sper să ieşim victorioşi, suntem foarte concentraţi, ne-am antrenat bine săptămâna aceasta. Întâlnim o echipă puternică, dar sper să câştigăm… Avem toată susţinerea conducerii şi staff-ului tehnic, nu avem de ce să avem acest trac, trebuie să trecem peste şi să câştigăm, nu cred că e vreo problemă. Domnul Mihu e întotdeauna alături de noi, îi mulţumim pentru acest lucru. Ne acordă toată încrederea. Ar fi bun şi un punct, dar ne gândim întotdeauna la cele trei puncte. Întâlnim o echipă dificilă, dar se poate obţine victoria. (Atuuri:) Tinereţea pe care o putem pune în favoarea noastră şi ambiţia, să demonstrăm că suntem mai buni”, a spus şi mijlocaşul Gabriel Stoi.

Misiunea ripensiştilor nu e uşurată de absenţa căpitanului Stephan Coulibaly (suspendat) sau a mijlocaşului cu trecut chiar alb-violet – Mihai Ene, încă nerefăcut. De asemenea, atacanţii Sokovic şi Pădurariu nu vor fi 100% apţi fizic.

Partida Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara e programată sâmbătă, de la ora 15.00, pe „Marele oval”. Jocul nu e televizat, dar e transmis pe canalul de YouTube al clubului viola iar la acest meci vor avea acces, pe lângă vaccinaţi şi cei trecuţi recent prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.