Șantierul de pe bulevardul Cetății din Timișoara, la 15%. Primarul Fritz este...

Șantierul de pe bulevardul Cetății din Timișoara, la 15%. Primarul Fritz este mulțumit de progresul lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI

În această perioadă se lucrează la secțiunea de capăt cu Calea Bogdăneștilor, respectiv la rețeaua de apă și canalizare și la fundațiile pentru stâlpii de pe axul drumului. Pe partea dreaptă, spre Gheorghe Lazăr, s-a realizat deja drenajul longitudinal, a transmis, marți, primarul Timișoarei.

„Lucrările de pe Cetății merg înainte și merg foarte bine. Am realizat deja 15% din lucrare, în doar trei luni și jumătate de când am dat drumul la șantier. Progresul este constant și vizibil, iar echipele de pe șantier lucrează conform graficului. Vreau să îi mulțumesc viceprimarului Ruben Lațcău și echipei de implementare pentru ritmul dinamic cu care se derulează lucrările.


De asemenea, au fost făcute atât fundațiile și terasamentele pentru liniile de tramvai, cât și fundațiile stâlpilor pentru alimentarea tramvaielor, iar din 1 octombrie am semnat contractul cu Enel pentru relocarea rețelei de medie și joasă tensiune”, a precizat Dominic Fritz.

Edilul le răspunde celor care întreabă de ce este necesar atât de mult timp pentru o asemenea investiție. „O parte semnificativă e legată de ceea ce nu va mai fi vizibil ulterior – înlocuirea rețelelor de apă, canal, termoficare etc. Le facem acum, pentru a nu fi nevoiți mai târziu, să spargem din nou strada. Apoi, nu întotdeauna planurile subterane corespund cu realitatea de pe teren. În cazul lucrării de pe Cetății, pe o porțiune este nevoie de descărcare arheologică. Nu am oprit întreg șantierul, ci lucrările continuă pe porțiunile unde nu este nevoie de intervenția arheologilor”, a spus Dominic Fritz.

Proiectul vizează reabilitarea a 1,6 km. Pe bulevardul Cetății se va instala o linie dublă de tramvai, înierbată, cu 20.500 mp de spații verzi, cu pomi ce încadrează calea de tramvai. Vor fi zece stații de tramvai amenajate și piste de bicicletă pe ambele sensuri.

Valoarea investiției este de aproximativ 85.000.000 lei cu TVA și va fi finalizată la jumătatea anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.