Colaborare între muzicieni bănățeni în inima Germaniei: Freddy Stauber a înregistrat o...

Colaborare între muzicieni bănățeni în inima Germaniei: Freddy Stauber a înregistrat o melodie alături de Adrian Dinu-Schwartz

0
DISTRIBUIȚI

Muzicienii bănățeni Freddy Stauber și Adrian Dinu-Schwartz au înregistrat o melodie în Germania, piesa urmând să se regăsească pe următorul album scos de Freddy Stauber, preconizat să apară la începutul anului viitor.

„Este vorba de piesa «La Luna 3» din trilogia «La Luna» apărută pe maxi single «Relaxing Chill Out Guitar, La Luna» (în limba engleză) și pe albumul «Ambient Ethno» versiunea românească. Ambele albume au fost distribuite de CD Baby și se găsesc pe toate platformele de distribuție pe internet. Melodia «La Luna 3» este o prelucrare la care Adrian își aduce contribuția în stilul lui propriu cu solistici pe temă, un stil care îl caracterizează și îi dă o notă deosebită piesei. Am înregistrat zilele trecute piesa la mine în studio și în viitorul apropiat va fi mixată. Este o piesă vocal instrumentală, cu tema: o dragoste neîmplinită între Hyperion și o nimfă de mare. Piesa cu Adrian va apărea pe noul album preconizat pentru anul viitor (este al patrulea din seria Ethno) și se va numi probabil «FolkRock Ethno»”, a spus Freddy Stauber despre această colaborare.

Freddy Stauber

Cunsocut grație activității sale în grupuri ca Logic, Stelele sau Betta, Freddy Stauber s-a născut în 27 aprilie 1958 la Lugoj și a făcut cunoștință cu magia muzicii încă de la vârsta de șapte ani.


Artistul a părăsit România definitiv în anul 1987 și s-a stabilit în Germania, unde a reușit să împace utilul cu plăcutul, ocupându-se printre altele și de partea de sunet a celebrei firme Mercedes Benz. Dincolo de proiectele sale în domeniul muzicii rock, artistul a devenit cunoscut în Germania și ca solist de „schlager – musik“ sub pseudonimul de Julian Sanders. În vara acestui an Freddy Stauber a lansat cartea „Aș putea oare deveni muzician…?!”, iar cu această ocazie muzicianul a susținut și două concerte în orașul său natal.

„Este prima mea colaborare cu Adrian. A fost foarte plăcută și sper să mai urmeze și altel. Adevărul e că voiam să înregistrăm această piesă pentru albumul «Ambient Ethno», acum un an și ceva…însă din cauza pandemiei, a trebuit să tot amânăm…La albumele anterioare «Ethno», «Ambient Ethno» și «World Ethno» am colaborat printre alții și cu Horea Crișovan, Nicu Patoi și Lucian Ciuchitu”, a mai adăugat Freddy Stauber.

Adrian Dinu Schwartz

Adrian Dinu-Schwartz este unul din fondatorii formației ABRA, care a luat naștere în 1984. După câteva schimbări de componenţă trupa a ajuns la „formula de aur“ cu Adrian Schwartz-Dinu – chitară, voce; Christian Podratzky – bass; și Vali Potra – tobe, clape. În februarie 1990 Abra a cântă pentru ultima oară live la concertele revoluţiei în Timişoara – Sala Olimpia şi Bucureşti – Sala Polivalentă alături de trupele de anvengură româneşti din acea vreme precum Iris, Holograf sau Pro Musica. Din acest an, Adrian Schwartz-Dinu şi Christian Podratzky se stabilesc în Germania. Cei trei muzicieni din formula de aur s-au reîntâlnit în vara anului 2003, în studioul „Taboo” din Arad, pentru a pune pe disc materialele trio-ului Abra al anilor ’80, o preţioasă „recuperare istorică”. Binecunoscuta formaţie a revenit în faţa publicului bănățean după 24 de ani de pauză, cu un concert mult aşteptat de melomani, care a avut loc în vara anului 2014 La Căpiţe, iar de atunci trupa a revenit constant în fața publicului timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.