Vocea României debutează într-o operetă: Dragoș Moldovan apare în „Silvia”

Vocea României debutează într-o operetă: Dragoș Moldovan apare în „Silvia”

0
DISTRIBUIȚI

Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului Vocea României, apare în opereta Silvia, care va fi prezentată publicului joi, 2 decembrie, de la ora 19, pe scena din Piața Libertății, evenimentul find inclus în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Târgului de Crăciun organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Opereta va fi interpretată de studenții Universității de Vest – Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, sub îndrumarea conf. univ. dr. Mariana Șarba. „Silvia” este o operetă în trei acte compusă de Emmerich Kálmán, al cărui libret a fost scris de Leo Stein și Bela Jenbach, revăzut apoi de István Békeffy și Dezső Keller.


Premiera operetei a avut loc la 17 noiembrie 1915 la „Teatrul Johann Strauss” din Viena, la sfârșit de Belle Époque.

„Voi apărea pentru prima dată într-o operetă, rolul pe care eu îl joc este rolul lui Edwin, un prinț austriac care se îndrăgostește de Silvia, o cântăreața de cabaret. Mama lui nu este de acord cu căsătoria celor doi și încearcă să îl căsătorească cu verișoara sa, Stasi. Ultima lun[ a însemnat repetiții zilnice, aproximativ câte 6 ore pe zi. Fiind prima dată când apar într-un asemenea proiect, mai exact o operetă în care nu doar cânt, dar și joc un rol, recunosc că am puține emoții, dar sunt sigur că spectacolul va ieși super. Am lucrat alături de colegii și profesorii mei de la Facultatea de Muzică și Teatru, care sunt cu toții profesioniști și sunt sigur că, “produsul” final va fi unul foarte reușit.Sincer să fiu muzica rock și opereta se împacă destul de greu, pentru că tehnica folosită în cântat este total diferită. Dar cu multă muncă și repetiții, reușesc să fac față destul de bine“, spune Dragoș Moldovan.

Alături de el din dsistribuția spectacolului mai fac parte Maria Boldan, Darius Gruița, Anisia Babuc, Alex Ticula, Laurențiu Hnatiuc, Andreea Niță, Paula Harca, Sofia Barbu, Lara Sonda, Alexandru Cranciova, Sașa Ogîrcin, Armand Borcilă, Costin Rîmniceanu și Naomi Giurma.

Recent, Dragoș Moldovan, cel care în vara acestui an a împlinit 23 de ani, a lansat un EP cu patru melodii care poartă numele de „Unde naiba sunteți?“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.