Minciunile chestorului Giurea cu prevenirea corupției la ITPF Timișoara, contrazise de Corpul...

Minciunile chestorului Giurea cu prevenirea corupției la ITPF Timișoara, contrazise de Corpul de Control al MAI

0
DISTRIBUIȚI

Chestorul Tiberiu Jim Giurea, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, a încercat să se delimiteze de scandalul izbucnit după ce DIICOT a declanșat operațiunea care i-a vizat pe comisarul șef Dan Chioreanu, șeful combaterii migrației ilegale în STPT Timiș. și a celorlalți polițiști de frontieră implicați în protejarea grupărilor de trafic de persoane, după ce, ani de zile, a avut numai cuvinte de laudă pentru aceștia.
”Precizăm că la nivelul instituției au fost luate măsuri preventive pe linia combaterii actelor/faptelor de corupție, atât prin activități proprii specifice, instructaje cât și prin diseminarea unor materiale cu specific anticorupție”, se susținea într-o tentativă de punct de vedere trimis de ITPF Timișoara după primele pecheziții.

În realitate, susținerile sunt niște minciuni contrazise chiar de raportul întocmit de Corpul de Control al MAI după verificările făcute la ITPF Timișoara.


”Potrivit prevederilor fișei postului inspectorului șef, de unde rezultă că acesta asigură managementul riscurilor de corupție și aplică măsurile de prevenire și control al riscurilor de corupția, s-a constatat că la nivelul entității publice acest aspect nu a fost realizat corespunzător”, se arată în raport. S-a constatat că deși trebuiau întocmite raportul de monitorizare a riscurilor de corupție și registrul revizuit al riscurilor de corupție, acestea nu au realizate. ”Având în vedere obligațiile conducerii ITPF Timișoara pentru combaterea corupției (obiectiv cu prioritate zero prezentat în raportul de informare), aceste activități ar fi trebuit realizate preventiv și corectiv (pe etape, pentru a putea dispune măsuri progresive de control al riscurilor) independent de obligațiiș față de S.A.J. Timiș (DGA, n.a.)”, a constatat Corpul de Control al MAI.

De asemenea, s-a stabilit  că, ani la rând, chestorul Tiberiu Jim Giurea ”nu a dispus Comisiei de Monitorizare efectuarea niciunei analize privind implementarea măsurilor de control a funcțiilor sensibile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.