USR și PNL, contre dure în Consiliul Local Timișoara: „ipocrit”, „sunteți niște...

USR și PNL, contre dure în Consiliul Local Timișoara: „ipocrit”, „sunteți niște resturi”

1
DISTRIBUIȚI

Deși susțin în continuare că încă funcționează alianța administrativă dintre liberali și USR-iști, politicienii din cele două partide nu scapă nicio ocazie de a-și arunca replici tăioase.

În ședința online a Consiliului Local Timișoara de joi după-amiază, la final, la secțiunea interpelări, consilierul liberal Dan Diaconu l-a întrebat pe primarul Dominic Fritz dacă există vreun plan concret pentru reabilitarea clădirilor istorice, în afară de acele întâlniri la cafea cu asociațiile de locatari.

A dorit să îi răspundă inițiatoarea proiectului, consilierul Paula Romocean de la USR, însă Diaconu s-a opus, spunându-i că nu face parte din Executivul Primăriei Timișoara.

Totuși, Paula Romocean i-a spus că de la redeschiderea Biroului reabilitare cartiere istorice din Piața Traian au avut loc peste 90 de audiențe cu cetățenii și că nu există buget pentru cafele.

„E foarte greu după atâția ani, domnule Diaconu, în care nu au fost ajutați deloc, să mai creadă”, a spus Romocean.

În discuție a intervenit și președintele de ședință, consilierul Cosmin Tabără, care a afirmat: „eu cred că dacă ne așezam atunci la masă și discutam mai logic, eu v-am spus din iunie că acest Regulament (n.r.


– de reabilitare a clădirilor istorice) nu va putea fi aplicat. Varianta pe care v-am propus-o ați spus că durează mai mult și nu știu ce și nu știu cum. Atunci m-a întrebat cineva de la presă câte clădiri vor avea schelă. Am răspuns: să răspund sincer sau din punct de vedere politic? Am zis: zero. Era bine să nu votăm acel regulament. Și acum spun: haideți să lucrăm împreună pentru că aveți și dumneavoastră (n.r. – USR) și idei și dorință și avem și noi și idei și dorință. Împreună, dacă lucrăm, nu vă ambiționați să faceți de unii singuri niște chestiuni care nu duc la un rezultat. Țineți minte că v-am spus atunci că prin transformarea unei fațade în utilitate publică sau chiar prin expropriere se puteau reabilita cu fonduri europene. Nu trebuie să ne contrăm și fiecare să venim cu argumente contra celuilalt și dacă o facem, să ne contrăm constructiv, să ducă la un rezultat contradicția noastră.”

„Domnul Tabără, nu pot să mă abțin în a vă reaminti invitația mea la cooperare, de asemenea invitația pentru ceilalți colegi în legătura cu gigacaloria, unde am fost foarte rapid flituită că nu mă pricep, lipsa dumneavoastră de răspuns la apelurile mele, deci eu chiar cred că e nevoie de cooperare. Dar vă rog frumos fiți sinceri și deschiși dacă doriți să cooperați. Adică nu puteți să ridicați probleme în consiliul local numai de dragul de a vă face reclamă politică. Dacă doriți să cooperați și aveți cunoștințe mai bune în anumite domenii sau ați studiat mai bine anumite probleme, haideți să cooperăm. Nu fiți ipocrit”, i-a spus consilierul Aida Szilagy de la USR lui Cosmin Tabără.

Viceprimarul nu a rămas fără replică. „Dar, doamnă, când dumneavoastră spuneți că suntem niște resturi, ați spus că suntem niște resturi mai devreme, cum să mă așez la masă când mă faceți rest?”, a răspuns Tabără.

Apoi, Aida Szilagy i-a reproșat consilierului Roxana Iliescu de la Pro România că râde, iar aceasta i-a răspuns că este amuzantă și de aceea râde.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

  1. Incompetenți, ipocriți și proști grămadă. Cum a putut Timișoara să voteze astfel de ciurucuri?
    Ne merităm soarta.
    Banatul nu mai e fruncea. Cu ăștia e coada!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.