BMW a prezentat mașina care își schimbă culoarea VIDEO

BMW a prezentat mașina care își schimbă culoarea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Constructorul auto german BMW a dezvăluit primul automobil din lume care își schimbă culoarea, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, scrie Reuters.

Conceptul, denumit BMW iX Flow, utilizează tehnologia cernelii electronice care se găsește în mod normal la cititoarele electronice pentru a transforma exteriorul mașinii într-o varietate de modele în gri și alb.

„Aceasta este o schimbare de culoare cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic, folosind tehnologia E-Ink”, a declarat Stella Clarke, inginer de cercetare la BMW. „Deci am luat acest material – este un fel de hârtie groasă – și provocarea noastră a fost să obținem acest lucru pe un obiect 3D, cum ar fi mașinile noastre”.

Atunci când este stimulat de semnale electrice controlate de o aplicație de telefon, materialul aduce diferiți pigmenți la suprafață, ceea ce face ca mașina să capete nuanțe sau un design diferit, cum ar fi dungile de curse.

În viitor, schimbările ar putea fi controlate și prin intermediul unui buton de pe panoul de bord al mașinii sau poate chiar prin gesturi ale mâinilor, a spus Clarke.

Nu este nevoie de energie pentru a menține culoarea selectată de șofer, potrivit BMW.

„Cazul meu preferat de utilizare este folosirea culorii pentru a influența reflexiile luminii solare”, a spus Clarke, care a continuat: „Într-o zi caldă și însorită ca cea de astăzi, ați putea schimba culoarea albă pentru a reflecta lumina soarelui.


Într-o zi rece, ai putea să o schimbi în negru pentru a absorbi căldura”.

Deși vehiculul expus la CES putea doar să alterneze între gri și alb, tehnologia va fi extinsă pentru a acoperi un spectru de culori, potrivit BMW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.