Cod roșu de viscol în zonele montane din vestul țării UPDATE Alertă...

Cod roșu de viscol în zonele montane din vestul țării UPDATE Alertă prelungită. Mai multe localități fără curent electric

0
DISTRIBUIȚI

viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu care anunță „viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140…145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 metri”.

Alerta pe termen scurt este valabilă până la ora 20:30 și vizează zonele de munte de peste cota 1.800 de metri din județele Caraș-Severin și Hunedoara.

„Prin Dispeceratul ISU Caras-Severin au fost transmise mesaje de înștiințare, inclusiv prin sistemul RO-Alert, cu privire la avertizările meteorologice emise, tuturor UAT-urilor care au în administrare terenuri în zona vizata.


Totodată, se menține legatura permanenta atât cu administratorii de drumuri, cât și cu furnizorii de utilități pentru gestionarea operativa a situațiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice. Subunitățile de interventie ale inspectoratului nostru sunt pregătite sa acționeze, in sprijin, in cazul în care situația o va impune”, a transmis ISU Caraș-Severin.

UPDATE Meteorologii au prelungit alerta Cod roșu de vânt puternic la altitudini de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin și Hunedoara până la ora 23.00. Aproximativ 2.000 de locuitori din Caraș-Severin sunt fără curent din cauza viscolului.

Se anunță în continuare intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140…145 km/h, zăpadă puternic troienită și vizibilitate redusă total.

Potrivit ISU Caraș-Severin, aproximativ 2.000 de locuitori au rămas fără curent.

Este vorba despre oamenii din localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn și Submarginea.

Totodată, traficul este blocat pe DN 68 (Oțelu Roșu – Hațeg) la Valea Bistrei, unde zăpada a ajuns la 20 de centimetri.

UPDATE 2 Pe DN68, in zona localității Valea Bistrei, carosabilului a fost curățat, iar traficul a fost reluat. Potrivit SDN Caransebeș, pe acest sector de drum se actioneaza și se circula în condiții de iarna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.