Ministrul Sănătății: Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț

Ministrul Sănătății: Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, prin măsurile luate, autoritățile vor încerca să țină școlile deschise. În prezent, nu există județe în pericol de suspendare a cursurilor cu prezența fizică a elevilor.

Declarațiile au fost făcute vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț… În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noi Omicorn… Această boală are o transmisibilitate foarte mare”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare în timpul valului Omicron al pandemiei.


Astfel, toate unitățile școlare dintr-un județ vor fi închise dacă unitățile medicale județene vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%.

Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

„Suntem încă departe de acest scenariu… pe măsură ce un județ se va apropia de pragul de 75%, acest lucru va fi cunoscut prin informații publice”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit cifrelor comunicate de ministrul Sănătății, cel mai mare grad de ocupare a paturilor este în județul Suceava-34%. Pe locul următor este Cluj-28%, în timp ce București și Ilfov au fiecare 16%. Media națională este de 16%, a precizat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.