Ziua Culturii Naționale, primul eveniment organizat la Muzeul Satului Bănățean în acest...

Ziua Culturii Naționale, primul eveniment organizat la Muzeul Satului Bănățean în acest an

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Culturii Naționale este primul eveniment sărbătorit de Muzeul Satului Bănățean în acest an. Sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 12:00, în holul bibliotecii muzeului, vor fi prezentate trei expoziții foto – Găteala capului la femeile din Banatul de câmpie” o expoziție care prezintă portul tradițional, „Memoria albă” și „Bănățenii de altădată”, vor avea loc lansări de carte și momente muzicale.


Expozițiile prezintă fotografii vechi și rare din secolele trecute, cu locuitori din diferite zone etnografice îmbrăcați în port popular, iar temele expozițiilor vor fi detaliate de organizatorii acestora – Maria Hadiji, Borco Ilin și Marius Matei – alături de care vor lua cuvântul mai mulți invitați, specialiști în domeniul etnografiei, artei fotografice și muzicale – Camelia Burghele, Beatrix Leila Imre și Cristian Graure.

Vor fi lansate, de asemenea, cataloage de expoziție și un album fotoetnografic și va exista un stand de carte unde vor fi prezentate cele mai importante publicații ale muzeului – anuare, albume de fotografie și studii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.